Det unga numret

Unga Hjärtan
En bög. Två flator. Tre tonåringar. Ett samtal om livet, drömmar, kärleken och framtiden. Möt Maria, Alexandra och Fredrik som berättar hur det är att vara ung och gay idag.

Rachel spektakel
Rachel Mohlin är lite överallt just nu. Hon har underhållit oss i tv-serien Kvarteret Skatan och syns ofta i omåttligt populära Snacka om nyheter. I radion hördes hon i Morgonpasset som Tant Muttie; denna smått skräckinjagande dam från Östermalm som har åsikter om det mesta. Hennes imitationer av Baren-Meral och Mat-Tina kommer antagligen att bli lika historiska som Parneviks gubbar. I dagarna förbereder hon sig för sin debut som sommarpratare – och som
invigningskonferencier på Stockholm Pride.

”Det är en pojkdröm att bli polis”
För fem år sedan läste Christian Wessman en artikel i QX om polisen Stefan Anering som berättade hur det är att vara gay i polisyrket. Ett år senare sökte Christian till polishögskolan. Idag har han jobbat som polis i ett år.

Bög i Bagdad
Den 14 juni blev Saad Hassoon ”Mr Baltic Battle”. För ganska exakt tio år sedan kom han till Sverige som flykting från Saddams Irak. Han flydde från Kuwait-kriget, där han deltog som soldat i Kurdistan. Han lyckades ta sig över till Turkiet, sedan vidare till Ryssland, och slutligen Sverige. En strapatsrik resa som tog nästan ett år. ”Böglivet i Irak är så hemligt att många inte ens vet att det finns”, säger han i intervjun i QX.

Vi ses i PridePark
Vad får oss egentligen att vallfärda till Pride, vilka tar vi med oss dit och vad minns vi från förr? QX har sökt svaren.

Mitt dyra feta grekiska paradis
En vecka i juni for QX på charterresa till Mykonos. En ö i Grekland som du säkert redan hört talas om. Men som du egentligen kanske inte vet så mycket om.

Europride i Manchester
När mörkret faller fredagen den 15 augusti tänds massor av rosa lyktor i centrala Manchester. Detta är startskottet för årets Europride som efter 11 år är tillbaka i England igen. 1992 firades Europride första gången, då var det i London. Nu är det dags för Manchester att visa vad man går för. QX har besökt Manchester för att ta reda på vad vi kan förvänta oss av årets EuroPride.

Tjejerna mot strömmen
Karin Oscarsson och Ninni Hedman har gjort en bok om och för alla tjejer som går mot strömmen. Den rymmer personliga berättelser av flator, bisexuella och könsöverskridare som bryter mot normer och utmanar bara genom sitt sätt att leva. QX fick en pratstund med upphovskvinnorna…

Mr Gay Sweden 2003
Årets tio kandidater till Mr Gay Sweden-finalen är utsedda. Den 1 augusti väljs Mr Gay Sweden 2003 slutligen av en jury och med hjälp av folkets SMS-röster. Och dessutom kommer Mr Qruiser 2003 att utses. Och så blir det fest naturligtvis. I bästa Pride-anda!

Plus en massa annat så klart!

Publicerad: 2003-07-23 08:00:00