Homokamp

-Jag vet att många homosexuella invandrare i Rosengård har en svår situation med ett dubbelt utanförskap. Dels som invandrare men även som homosexuella då deras familj ofta inte accepterar deras förmåga att bli förälskade i personer av samma kön. Detta säger Bengt Held (fp) i ett pressmeddelande. Held är ledamot i Rosengårds stadsdelsnämnd som tagit initiativ till nätverket.

– Jag anser det viktigt att öka förståelsen för att människor är olika oavsett om det handlar om kulturell bakgrund eller sexuell läggning, kommenterar Andreas Konstantinides (s) sitt engegameng. Han är ordförande i Rosengårds stadsdelsnämnd, och engagerad i det nya nätverket.

Det tvärpolitiskt HBT-nätverk i Rosengård bildades för några månader sedan. Förebilden var motsvarande nätverk som finns i riksdagen. Även andra politiker visade intresse för idén och idag finns 9 personer från 4 partier med i nätverket.

– Det är ännu tabu i invandrartäta områden som Rosengård att ens tala om att det finns homo- och bisexuella personer. En rapport från Folkhälsinstitutet
förra sommaren visar att många homosexuella invandrare mår dåligt. Som politiker måste vi arbeta för att motverka fördomar oavsett om det handlar
om rasism eller homofobi. För att bli framgångsrika i det arbetet måste vi jobba över partigränserna. Det är dags att äntligen bryta tystnaden, menar Bengt Held och berättar att man i höst kommer ha möte med RFSLs invandrarpolitiska grupp IPAG.

I nätverket ingår:
Andreas Konstatinides (s), Bengt Held (fp), Sofi Ragnarsson (m), Gabrielle Holst (m), Torbjörn Andersson (s), Morgan Svensson (v), Peter Gustafsson (fp), Adrian Kaba (s), Rosemary Ricci-Nystrand (m) samt Leif Åhlander, barn- och ungdomschef i Rosengård.

http://www.malmo.se

Publicerad: 2003-06-04 17:07:09