Big Brother-Danne:

Vad har du för planer för den närmsta framtiden?
– Jag har inte bestämt så mycket än. Jag vill ta det rätt lugnt och komma in i vardagen igen. Jag kommer antagligen att få en massa förfrågningar om saker de vill att jag ska göra, så jag ska kolla lite med produktionsbolaget för att få lite goda råd innan jag hoppar på någonting. Och så ska jag väl så småningom börja jobba igen. Jag monterar laboratorieinredningar tillsammans med min brorsa.
Kommer du att behålla kontakten med någon av dina medtävlare?
– Ja, vi hade ju en skön gemenskap. Är det någon jag verkligen kommer att sakna så är det Micke. Han är ärlig och säger alltid vad han tycker, vi hade mycket att prata om. Vi är ganska lika på något sätt.
Är det något du gjorde i huset du skulle vilja ha ogjort?
– Jag tror inte det, inte enligt mina kompisar i alla fall.
Du hade ju sex med Lina framför hela svenska folket, är det något du ångrar?
– Nej, man måste kunna stå för det man har gjort. Det var egentligen bara sex, inget mer. Vi tyckte bra om varandra, men det var ingen kärlek.
Är du lite misstänksam mot tjejer som stöter på dig nu när du har kommit ut ur huset och blivit kändis?
– Hmm… Egentligen är det ju ingen skillnad på mig nu och innan jag gick in i huset, förutom att folk vet vem man är, och hur jag är. Självklart är det lättare att få tjejer nu, men så länge man bara träffar en tjej en kväll så kvittar det. Fast skulle jag bli kär i en tjej skulle jag kanske vara lite vaksam till enbörjan.
En nyfiken fråga – som kille måste man ju ”släppa på trycket” ibland – hur fixade du det i huset?
– Vill man runka så är det kanske enklast att göra det på toaletten och ta med ett täcke in att ha över axlarna. Men jag runkade faktiskt inte i huset. Man är ganska sexuellt nollställd när man är därinne, och tänker mycket på kamerorna. Fast jag hade ju i alla fall sex… Det hände såklart att jag vaknade på natten och kände att det hade gått för mig, det hände alla oss killar. Vi snackade faktiskt om det och skrattade åt det. Men vad ska man göra? Det känns ju i alla fall skönt att veta att kroppen fungerar.
Fanns det inga kamerafria zoner alls i huset?
– Nej, förutom toaletterna i viss mån. De visar ju inget därifrån så länge man bara gör det man ska göra där. Och inte går in två personer, spyr eller runkar kanske…
En sak som gladde gaypubliken var att du försvarade homosexuella när den ”galne påhittade religiösa killen” Jonas kom in i huset. Varför gjorde du det?
– Det började med att han sa att Larsa var kär i mig, och sa att han ville hjälpa Larsa och bota honom från hans homosexualitet. Vi andra tyckte förstås att han var dum i huvudet som sa så, så min reaktion kom väldigt spontant. Det känns otroligt gammalmodigt att tänka på homosexualitet som en sjukdom, det är ju något väldigt vanligt och ganska accepterat i dagens samhälle.
Har du själv varit attraherad av eller kär i en kille?
– Nej, det har jag inte. Men du har ju säkert hört att jag sa att jag hade sugit av en kille när vi hade en frågelek…
Ja, det får du gärna berätta mer om…
– Det var ett vad jag hade med mina polare för några år sedan hemma i Hultsfred. Vi var skitfulla på någon efterfest och hade vadslagning. Om jag sög kuk så skulle jag bli bjuden en hel kväll, och så blev det…
Är det något du vill prova på igen?
– Nej, jag tror inte det.
Har du några homosexuella vänner?
– Jag känner väl några, men inga jag umgås mycket med. Bland mina barndomsvänner från Småland finns inga, och jag har aldrig misstänkt att någon av dem skulle vara bög. Det har ju alltid snackats mycket brudar och så.
Har ni snackat skit om bögar också?
– Nej, jag tror inte det. Vad jag vet är det ingen av oss som dömer ut någon för att den är homosexuell. Tvärtom har vi nog ibland pratat om att bögar oftast ser bra ut, har schysta kläder och är måna om sitt utseende. Jag har själv sminkat mig lite med brunkräm och så ibland när jag har gått ut, för att det är kul och att man vill se lite fräsch ut. Det tycker jag inte är något fel.
Händer det att folk tar dig för bög när du är ute?
– Det händer nästan jämnt, men jag vet inte varför. Jag bryr mig inte speciellt mycket, utan brukar bara skratta åt det. Ofta tror jag beror på avundsjuka, att folk tycker att jag ser ganska bra ut.
Har det hänt att någon kille stött på dig?
– Ja, några gånger här i Stockholm. Jag har inte varit på bögklubbar så mycket, bara på Regnbågsrummet som jag tycker är ett skönt ställe.
Hur tror du att en ensam bög eller flata skulle ha blivit mottagen i Big Brother-huset?
– Det finns säkert sådana som skulle ha fördomar, men nästan alla som var med i år accepterar ju homosexuella, så det skulle nog inte bli några problem.

Publicerad: 2003-05-24 23:00:00