Hipp Hipp

I flera veckor har vi sett Tiffany Persson i SVT:s ”Hipp hipp” där hon guidat oss på Malmöfestivalen och i Stockholm stad. Vi fick även följa med henne när hon sprang (?) Vårruset i Malmö där hon gav oss veckans gapskratt när hon i vattenkontrollen beställde en café latte…
QX ringde upp Tiffany.
Hej Tiffany, vi har följt dig under flera månader nu, men vet inte så mycket om dig. Kan du berätta lite om din uppväxt?
– Hej QX. Min uppväxt? Jag växte upp i ett hem med mycket kärlek, bland flera syskon. Jag är äldst. Jag är född i Limhamn men uppväxt i Staffanstorp, och här har jag bott i hela mitt liv. Jag har varit gift fem gånger. Och jag har skilt mig fem gånger. Jag fick två barn, men jag minns inte riktigt med vilka av männen det var. Det var inte med samma i alla fall. Men jag har en son som heter Tommy och en dotter som heter Twilight Persson.
– Jag har skaffat barn för att få förhållandena att fungera. Men det har ju inte lyckats så bra ändå… Men när jag väl skilt mig tar jag hand om barnen vid bodelningen. Mina män brukar få stereon och såna saker. Det blir bäst så.
– Jag gick i skolan till nian, sen började jag frisörlinjen i Lund, men slutade efter ett år eftersom jag fick jobb direkt. Jag älskar att vara frisör eftersom man får skvallertidningar som Hänt Extra, Se och Hör, Expressen och Aftonbladet till sitt jobb. Så får man köpa smink till grossistpris. Jag är storkonsument. Jag har ju så mycket hud som jag måste vårda. Så tycker jag om att resa – till Köpenhamn och Mallorca…
– Mina två bästa väninnor heter Beverly och Angela. Vi träffades i skolan. Vi heter ju nästan likadant så därför började vi umgås.
Du har guidat oss på Malmöfestivalen, i Stockholm stad och sprungit Vårruset. Vad har varit allra roligast?
– Vårruset var i alla fall värst! Det var bara jobbigt. En massa männsikor överallt, jag höll på att bli nertrampad. Det var inte alls som det brukar se ut i tidningen Hälsa när de gör reportage från Vårruset. Det var jättejobbigt att springa och jag hade ändå tränat innan. Jag hade gått lite stavgång. Men man ska inte träna för mycket. Man måste unna sig saker, därför gick det åt helvete på Viktväktarna för mig. De är mina fiender. Man måste få unna sig en chokladkaka när man tillexempel gått stavgång. Och det får man ju inte på VV. Larvigt!
Vad ska du göra nu när ”Hipp hipp” är över?
– Jag fortsätter ju att jobba så pass mycket att jag klarar mig. Jag har ju lite undanstoppat. Jag hyr stol här på Salong Diana. En salong som är döpt efter Prinsessan Diana, min idol. Jag har för mig att jag var med och grundade salongen…
När får vi träffa din väninna Gun som du alltid gömmer bakom kameran?
– Gun är lite blyg, även om det är svårt att tro med den kroppen hon har. Men så är det.
Har du planerat någon semester?
– Jag tar sommarlov när barnen har sommarlov. Sen brukar jag och Gun ta hennes företagsbil och åka till Tyskland och handla ibland.
Har du besökt några av Malmös gayställen än?
– Nej, men jag tycker det är underbart att de finns. Det är underbart att människor älskar varandra.

Publicerad: 2003-04-29 15:00:00