Stockholm Pride 2003

Idag börjar QX Shop sälja DogTag, eller veckopass, till Stockholm Pride 2003, den 30 juli till 3 augusti. De fysiska biljetterna blir dock klara först den 22 april då även Sverigehuset i Stockholm börjar sin försäljning.
Stockholm Pride 2003 höll i mars sitt årsmöte och kunde då konstatera att man för 2002 gjort en vinst på 371 448 kronor. Årets innan gjorde festivalen en förlust på ca 600 000 kronor.
– Vinsten för förra året används i en reservfond vid händelse av regn eller annat oförutsätt, berättar Anders Selin, omvald ordförande för Föreningen Stockholm Pride.
Varför höjs priset när ni gjort vinst?
– Vi höjer priset för att kompensera för prishöjningar men också för att få mer resurser för scen, park och säkerhet för festivaldeltagarna.
– Så mycket som alla höll tillbaks förra året, på grund av det underskott vi hade med oss från 2001, ger effekt på festivalen. Det vill vi förändra i år.

Hur ser planerna ut för årets festival?
– Självklart blir det bättre än tidigare, svarar Anders. Det är vår ambition att ta vara på det vi lärt och utvecklas. Mycket kommer man känna igen men vi kommer att satsa mer på att profilera de olika dagarna.
Onsdag blir invigningsdag. Schlagergalan är tillbakaflyttad till torsdagen, (”för det blev en för partyintensiv helg förra året då schlagergalan låg på fredagen”). På fredag blir det WigStockholm och klubbkväll, på lördagen parad av avslutningsgala.
– På söndagen satsar vi i år på att verkligen ha ett bra program på scen. Troligen kommer även i år Cunigundas mammor med det populära DrugBingot, berättar Anders.
Så man skall inte boka hemresa för tidigt i år?
– Smart är att åka hem måndag eller sen söndagskväll, rekommenderar Anders. Vi kommer att hålla trycket uppe tills vi stänger 21.00.
En möjlig nyhet är att parken i år öppnar senare på dagarna. Tidigare år har parken öppnat redan 12.00, men i år planerar man att skjuta på det för att slippa den öde grusplanen mitt på dagen.
Dessutom öppnar det för fler besökare till Seminariecentret.
– Innehållet där styrs av de som vill arrangera seminarier och aktiviteter i centret, säger Anders.
Inget är klart med innehållet i centret ännu, inte heller med scenprogrammet i parken. QX.se kommer att rapportera löpande om det som blir klart.

– Vi kommer att satsa mer på paraden i år och tänker i termer av att ha tävling för bästa del, bästa vagn etc, berättar Anders. Målet är att lyfta fram paraden ännu mer och jobba med att alla de som tillhör oss och står vid sidan om skall vilja gå med.
Hur känns det inför årets festival?
– Det känns jättebra, säger Anders. Vi har en begåvad ledningsgrupp som jobbar och sliter och vi bär med oss de positiva reaktionerna på förra årets festival. En del av den kritik som funnits tidigare var inte så framträdande förra året. Om det beror på att vi blir bättre eller kritikerna tröttnat vet jag inte. Vi skall i alla fall göra vårt bästa för att svara upp till de förväntningar som finns.

Vid årsmötet beslutades att Föreningen Stockholm Pride skall skänka 25 000 kronor till ett mindre resursstarkt Pride-firande. Vid det första styrelsemötet beslutades att pengarna skall gå till Moldaviens Pride-festival i slutet av maj.

Årets DogTag, eller veckopass, gäller som vanligt till entré i fem dagar till PridePark och kvällens scenprogram, entré till Seminariecentret, liksom billigare entré till olika fester och aktiviteter runt stan.
Priset är 480 kronor (på QX Shop plus förköpsavgift på 10 kronor på Sverigehuset förköpsavgift på 20 kronor) fram till den 30 juni. Därefter höjs priset med 70 kronor.

http://www.qx.se/shop/info.php?artikelnr=BILJ001

Källa: QX Shop

Publicerad: 2003-04-01 16:34:01