I porrfilmer och i tidningar visas killar med stora lianer mellan benen. På nätet är bögar på jakt efter välutrustade killar och det bildas klubbar för killar med mer än 20 cm, 22 cm och 24 cm. Och många bögar älskar att skvallra om hur stor eller liten den och den killen har. Men hur är det då att ha en liten snopp i denna centimeterfixerade tillvaro? Känner man sig handikappad? Blir man ledsen? Bryr man sig inte eller börjar man leta efter andra killar som också har liten snopp? På qruiser på qx.se har det till exempel bildats klubbar för de som inte har så stor. Klubbarna har namn som ”Vi som har liten snopp”, ”För oss som ikke har stor” och ”Unga med liten kuk”. Medlemmarna i klubbarna är få. Det är inte många som vill skylta med att de har en liten snopp.
En av dem är Dennis. Han är 29 år och bor i Stockholm och har en snopp som han mätt till 11 centimeter. Han har stora komplex för att den är så liten och han ger ibland ett rätt uppgivet intryck. Han är genuint trött på storleksfixeringen och på alla bögar som verkar tycka att storleken på snoppen är det viktigaste av allt. Dennis ser bra ut och är väldigt vältränad. Han ser ut som en vanlig grabbig kille helt enkelt.
Tobias är 34 år och bor i Göteborg. Hans snopp är 13 cm lång och han har tidigare funderat en del på om han borde operera sig, men kommit fram till att han inte tycker att det är värt det. ”Med åren växer komplexen bor”, säger han.
Johan är 23 år och bor i Malmö. Han har en 12 centimeter lång snopp och är väl den av killarna som bryr sig minst om storleken på sitt kön. ”Äh, vill inte killar ha mig för att jag har liten snopp så vill jag ju ändå inte ha dem. Jag vill ha en pojkvän som bryr sig om det inre mer än det yttre”.
Christian är 27 år, bor i stockholm och har en snopp på 10 centimeter. Han skulle aldrig komma på tanken att bada nakenbad med killkompisarna och han tycker att det är jobbigt att duscha på offentliga ställen.
Samtliga killar heter egentligen något annat.
Har någon av er blivit dumpad för att ni har en liten snopp?
Tobias: Det har hänt några gånger när jag messat med killar på chatten att jag blivit nobbad när jag skrivit måtten på min kuk. Ofta har man redan bytt ansiktsbild och allt har verkat frid och fröjd. Ibland har man redan bestämt att man ska ses, men så kommer den ”lilla” frågan om hur stor man är mellan benen och efter att man svarat ärligt får man inga fler mess…
Tobias: Jag bryr mig inte så väldans mycket när det sker, jag tycker mest att såna killar är lite löjliga. Konstigt att vissa har ett så snävt synsätt på sex och vad man kan göra i sängen. Men alla gillar ju, eller är fixerade vid, olika saker. Ibland skriver jag rätt och slätt i mitt nick att jag har liten så jag slipper de killarna. Varför slösa energi?
Dennis: Jag har blivit dumpad av en kille för att jag har en liten. Jag hade sett en kille på krogen under en tid och vi hade tittat på varandra rätt mycket. Så en kväll började vi prata och hade jättekul. Så gick vi och fikade dagen efter och vi pratade om hur gärna man ville ha en pojkvän och ett fast förhållande och vad man tyckte var viktiga egenskaper hos sin pojkvän. Några dagar senare sov han över hos mig och vi hamnade i säng. Han klämde lite på min kallingar och kände väl att det inte fanns någon Jeff Stryker där innanför. Så hånglade vi lite till och sedan säger han: ”Jag är lite trött, kan vi inte bara sova tillsammans?”. Morgonen efter åkte han hem utan att äta frukost. Så messade han mig på mobilen och sade att det inte kändes rätt och att han inte ville ses mer. Jag frågade honom om det berodde på att jag har en liten snopp och han var ärlig och sa att han hade lite svårt att tända på små snoppar, men att jag inte skulle ta det personligt… Jag blev skitledsen och vågade inte intressera mig för någon på jättelänge.
Är ni nervösa att killar inte ska vilja ha sex med er för att ni har små?
Tobias: Nej. De killar jag legat med har faktiskt aldrig klagat på att min snopp varit för liten. De har alltid gillat den och vad jag gjort med den.
Christian: Jag väntar in i det längsta med att ha sex, jag vill att de ska bli kära i mig först. Jag inbillar mig att de inte bryr sig lika mycket om snoppen då.
Dennis: Jag tycker det är jobbigt när man sitter med ett gäng kompisar och de börjar prata om någon kille som nån är intresserad av. Då är det alltid nån som säger ”Jag har hört att han har en liten kuk”. Jag blir så irriterad när sånt händer. Varför måste man springa runt och berätta sånt? Men om någon är dum i huvudet, har misshandlat sitt ex eller går på droger så är det ingen som bryr sig.
Johan: Jag tror mest det är en jargong, en del tycker väl att det är lite ”grabbigt” att sitta och prata om kukstorlekar med varandra. Lite som straighta gör när de pratar om brudar och bröst och så. Men jag är övertygad om att de flesta inte tycker att det spelar så stor roll om den är liten.
Berättar ni för en kille att ni har liten innan kläderna åker av?
Tobias: Det är väl olika. Jag orkar inte hyckla med att jag har liten så jag brukar säga att jag har en liten kuk om nu storlekar skulle komma upp på tapeten i en konversation.
Dennis: Jag berättar numera på en gång. Kanske redan på första dejten. Jag orkar inte gå och bygga upp några förhoppningar och slösa massa energi för att sedan bli dumpad.
Johan: Jag skulle aldrig berätta det. Det får de upptäcka själva när man väl ligger där i sängen och har pettingparty!
Har någon av er funderat på att göra snoppen större?
Tobias: Ja, faktiskt. När jag var i tonåren. Jag läste en del om operationer och även lite om österländska metoder för att göra den större, men jag trodde väl inte riktigt på att det skulle funka något vidare. Jag är dessutom för lat för att orka hålla på att dra och slita i den stup i kvarten…
(Skrattar)
Tobias: Operationer verkar rätt meningslösa och riskabla så det var inget jag övervägde. Och nu på senaste tiden har jag inte brytt mig så mycket om det. Eller inte alls faktiskt… Det är väl någon slags mognadsgrej kanske. Jag accepterar mig själv mer nu än jag gjorde tidigare.
Christian: Visst har jag läst en del om det och sett på TV, men det verkar inte som det funkar så bra. Det verkar väldigt plågsamt och man kan ändå bara göra den ett par centimetrar större. Så kostar det ju enorma pengar. Men om det fanns en metod som gjorde den 10 centimeter längre och tjockare så skulle jag lätt göra det. Utan att tveka.
Dennis: Jag håller med. Jag skulle stå längst fram i kön.
Funderar ni ofta på att ni har en liten?
Tobias: Nä. Inte lika mycket idag som jag gjorde tidigare. Men nog får man sig en tankeställare när man som ung kille i högstadieåldern såg porrfilm och chattade med killar som alltid tycktes vara utrustade med värsta jättekukarna! Visst fattade jag att porren var långt ifrån verklighet och att många killar på chatten fejkade. Men långt bak i huvudet satte sig självklart en massa komplex. Fast storleken på kuken var långt ifrån det enda komplex jag hade då!
Tobias: Är man känslig som person kan nog komplex för kuken få alltför stora proportioner. En stor kuk har ju alltid, i alla kulturer, varit ett tecken för styrka, manlighet, fruktbarhet och så vidare. Fallosdyrkan i vårt samhälle är ju väldigt utbredd, inte bara i gay-världen. Men det är ju inte roligt när man redan har komplex och omgivningen hela tiden spär på det. Det verkar som om många tycker att manlighet sitter i en enda kroppsdel. För mig är storleken oväsentlig och just nu är jag glad i mig själv trots att jag inte är samhällets definition på den ”perfekte” mannen.
Dennis: Jag tänker på det flera gånger om dagen. Så fort jag är naken, så fort jag ser nån på krogen jag gillar så tänker jag ”Ja, ja…han vill väl ändå inte ha en kille med en liten snopp”.
Johan: Men så där kan man ju inte tänka! Man måste ju förstå att det finns fler killar som har medelstora eller mindre än de som har snoppar som i porrfilmer. Det är ju som att tro att allt man ser på film är sant. Alla har inte stora och alla tycker inte att det är så viktigt att ens kille har stor. Jag har aldrig brytt mej om ifall en kille inte vill ha mig för at jag har en liten. Vem fan vill ha en sån kille som tycker att det är så viktigt?
Skulle ni själva dumpa någon om han hade en snopp på 10 cm?
Tobias: Nä absolut inte! Jag gillar killar med små kukar… Jag dumpar över huvud taget inte killar för en enda kroppsdel! Jag dumpar däremot killar om jag inte är intresserad av dem längre eller om jag till exempel upplevt dem som riktiga sopor i sängen. Men det senare är inte relaterat till antal centimetrar…
Johan: Jag skulle bara dumpa en kille om jag upptäckte att han var självupptagen, osympatisk, otrogen eller respektlös. Men verkligen inte om han har liten snopp, hår på ryggen, små händer eller vad det nu kan vara som en del verkar tycka är frånstötande.
Tror ni att det är lättare att få en pojkvän om man har stor snopp?
Tobias: Jag tror inte det. För sexuella relationer kanske det är enklare att ragga upp nån om man säger att man har stor, men jag hoppas verkligen inte det spelar nån avgörande roll om relationen är seriös! Det vore patetiskt!
Christian: Ja, det kanske är lättare att få ett one night stand och det kanske är lättare att få folk extra intresserade. Men det är fan inte lättare att behålla en pojkvän bara för att man har stor. Det krävs liksom lite mer än så för att en relation ska fungera.
Har någon av er dåligt självförtroende för att ni har en liten?
Tobias: Nej.
Johan: Nej
Christian: Ja.
Dennis: Ja.
Undviker ni att bada nakna bland folk eller duscha på gym?
Tobias och Johan: Nej!
Christian: Jo, det gör jag. Jag hatar när man kanske är ett gäng killar på landet och någon säger ”ja, vi badar nakenbad!!”. Då skyller jag alltid på nån förkylning eller att jag fryser. Jag skulle aldrig bada naken. Aldrig! Jag tycker till och med att det kan vara jobbigt att duscha på gymet. Bögar glor ju så inihelvete i duschar och så.
Dennis: Hm, förutom i duschar och på nattbad kan jag känna mig handikappad i gayvärlden. Lite utvecklingsstörd nästan. När jag ska ha sex med en kille får jag alltid börja med att ursäkta mig för att den inte är så stor. Ska det verkligen behöva vara så?
Johan: Men du måste ju försöka jobba på ditt självförtroende. Du kan ju inte gå runt och be om ursäkt för dig själv hela tiden. Hur osexigt är inte det?
Dennis: Jag vet, men jag tror jag är lite skadad efter att ha sett killarna i porrfilmerna och chattat på nätet. Det är ju bara monstersnoppar överallt!
Tror ni att killar med små snoppar lättare blir ihop med andra killar som också har små?
Johan: Nej, jag vet att det inte är så. Min förra kille hade en rätt hyfsad banan. Och vi hade det jättebra ihop ett tag. Sen gjorde jag slut för att jag inte var kär längre.
Dennis: Jag skulle vilja ha en kille som har lika liten som jag. Jag vet inte varför, men jag skulle känna mig tryggare då. Jag skulle slippa vara orolig att han dumpar mig för att jag har liten. Usch, det låter kanske tragiskt, men det är så jag känner.
Tobias: Själv föredrar jag väl killar som har ungefär som jag själv… Nån freudianskt lagd person kanske skulle mena att det är på grund av mina falloskomplex eller nåt. Att det är någon slags psykologisk grej. Jag tycker helt enkelt det är obehagligt att bli tagen av killar som har för stora. Jag är ”versatile” i sängen och med killar som har mindre gör det sällan ont, det är skönare att bli tagen. Om killen har alltför mycket där nere pallar jag inte att ta emot honom och då försvinner liksom en dimension av sexet. Men folk med verkligt stora komplex för sin penis kanske söker andra med samma problem. Men allvarligt talat tror jag inte det är så att killar med små blir ihop med små… I alla fall inte i mer seriösa sammanhang. Om det skulle vara så att folk är tillsammans BARA för de har likartade komplex tror jag att deras förhållande blir aningen skralt.
Vad skulle ni vilja säga till de killar som tycker att det är jätteviktigt att killen har stor och därför dumpar killar med små?
Tobias: Jag tycker givetvis hela grejen med storlekar är rätt löjlig… Dessutom undrar jag vad det är för människor som skulle göra slut för ett par centimetrar?! Jag menar, om allting fungerar; man är attraherad av killen, han är attraherad av dig, man har kul tillsammans, man känner starkt för varandra emotionellt, man har ett bra och fungerande sexliv… Verkar en smula underligt om man då gör slut för att ens partner inte har riktigt så stor som man skulle vilja. Då har killen som dumpar antingen fått storkukar på hjärnan eller så är det andra mycket mer komplicerade problem i förhållandet.
Tobias: Personligen skiter jag i om killen som flörtat med mig inte vill längre på grund av att han har mani på stora snoppar! Men för andra kan det säkert vara jättejobbigt! Men om man nu tycker att det är så extremt viktigt med en stor kuk att man ska dumpa någon måste man självklart använda sitt sunda förnuft och inte såra personen mer än nödvändigt! Det hoppas jag att alla människor alltid undviker…
Johan: Jag skrattade så himla mycket när jag såg ett gammalt avsnitt av Sex and the city där Samantha gör slut med en kille eftersom han hade för liten. Hon satt på toa och grät för att hon kände sig som en hemsk person bara för att hon ville ha en stor kuk. Jag tyckte det var så kul. Vissa vill ha en stor snopp, andra bryr sig inte. Det gäller bara att hitta nån som gillar både mig och min snopp. Och jag är övertygad om att det inte ska vara några problem. Jag vet ju att jag är ett kap!

Publicerad: 2003-03-30 18:00:00