Hans kropp för tankarna till en amerikansk musclemarry från Chelsea. Men istället för att bara sitta och blir avundsjuk och tänka ”åh, om man bara hade en sån kropp” så kan du göra något åt det. Eric har bestämt sig för att hjälpa QX-läsarna och berättar hur man kan få bästa möjliga kropp till sommaren. Så ta chansen och häng på tåget, för nu börjar ”Operation 100 dagar”…
Hej Eric Bremberg, knappt hann Camp Molloy börja innan du fick skovskav och blåsor…det låter väldigt ”Camp” och väldigt lite äventyrare?
– Jag fick lite blåsor lite här och var på fötterna men tack vare ”Compeed” och bra kunskap från Tompa så klarade jag mig ganska bra. Men jag hade väldigt ont och var tvungen att fokusera mig på att inte tänka på smärtan.
Berätta för oss, vem är du?
– Jag är 23 år och har en underbar familj som består av pappa Thommy som är världsberömd glaskonstnär och gör de coolaste glasverk världen har skådat! Måste ses! Mamma Karin är frisör och har egen firma och är världens vackraste 47-åring. Min syster heter Liza och vill rädda världen. Annars är jag singel, hetero, har stor aptit på livet och älskar att träna i alla former. Jag har sökt jobb inom fitnessbranschen. Det är det jag vill syssla med på heltid men jag jobbar för närvarande som försäkringsombud. När jag inte tränar min kropp spelar jag väldigt mycket gitarr och försöker att skriva egna låtar.
Har du sökt in till några fler dokusåpor innan Camp Molloy?
– Nej, det är första gången jag verkligen velat vara med i en så kallad ”dokusåpa”, men jag tycker att det här är mer en tävling än en såpa.
Du ser ju inte ut som Stig-Helmer direkt i kroppen, hur gör man för att få en sån kropp?
– (Skrattar) Ja, du… Min kropp har jag ”svettats mig till” genom hård träning och fokusering på det jag har satt upp som mål. Har nyligen tävlat i Athletic-Fitness, jag tränade stenhårt i 13 veckor innan jag tävlade, men det gick inget bra i styrkemomenten då jag fick kramp! Jag kommer att tävla i december i år och då ska jag ta en bättre placering! Om man vill få en schysst kropp både utseende- och styrkemässigt måste man leva med hård träning och bra kost, det vill säga om man inte vill dopa sig med steroider, vilket jag anser är skamligt!
Om man vill komma i form till sommaren, vad är dina bästa tips på en snabb och effektiv 3-månaders träning?
– Jag tänkte hjälpa era läsare att komma i form med en så kallad ”Operation 100 dagar”.
Oj, det låter som nåt slags amerikanskt namn på ett krig… men okej, få höra.
– Jag sätter ihop ett program så kan den som har orken, lusten, viljan och motivationen försöka följa det. Eller delar av det.
(se progarmmet nedan)
Är det inte stor risk att man blir lite ”fartblind” när man styrketränar så mycket som du gör och bara vill bli större och större och större så att man till slut ser ut som en belgisk blå liksom…?
– När man tränar för ett visst syfte gäller det att hålla sig till sitt mål, jag tränar inte för att öka i storlek utan för att få så pass bra symmetri som bara går. Det vill säga att jag vill ha benen symmetriska jämförelsevis med mina armar. I min tävlingsform är symmetri det man får mest poäng för. Dessutom vill jag inte bli mycket större, då blir man klumpig och kan inte använda sin kropp som ett verktyg.
Det fulaste som finns är väl killar som bara tränar armar, rygg och bröst och sen har ben som tandpetare…?
– Tyvärr tränar många utan mål och då är det väldigt lätt att man växer osymmetriskt. Många tränar bara överkropp och det kanske inte blir så sexiga resultat.
– Men jag måste väl också tillägga att jag inte är seriös hela året utan kan kröka ganska rejält ibland.
Så du är mänsklig?
– Ja, jag tycker man måste få ut så mycket av livet som möjligt och gymet är bara en liten del av livet.
Vad gör du när killar flörtar med dig, blir du sur, generad eller smickrad?
– Om en kille stöter på mig blir jag nog smickrad om han håller det på rätt plan, men jag älskar tjejer och tänder inte på killar. Däremot har jag ett par bögkompisar som jag respekterar och tycker om.

Eric bor i Malmö men flyttar till Stockholm i maj där han ska bli personlig tränare. Är du intresserad av att ha honom som din alldeles egen tränare kan du nå honom på mailadressen: [email protected]





”Operation 100 dagar”
av Eric Brenberg

– Det viktigaste att börja med är att fundera ut vad man är beredd att offra, men jag kan ju beskriva hur jag lägger upp mina ”deffveckor”.

Kostupplägg:
Frukost: 3 dl havregrynsgröt, 1 banan och minimjölk.
Mellanmål (oftast efter träning): proteindrink bestående av 2,5 dl havre, 1 banan, 0,5 l minimjölk och proteinpulver (ca 90% protein med lite kolhydrater).
Lunch: 130 g kycklingfilé och 1dl ris… men obs! Ingen god sås till det!
Nej, tänkte väl det. Låter jättetorrt och gott….
– Mellanmål. 130 g torskfilé och 0.3 dl ris. Middag: 130 g torsk eller kyckling (kokt eller stekt i olivolja). Kvällsmat: En burk sköljd tonfisk.
Wow, vilken fest…
– Ja, som du ser är det ingen kul mat, men vill man vara fin får man lida pin! Man måste inte vara riktigt så extrem som jag är om man vill uppnå bra resultat, men här är några viktiga saker att tänka på:
1. Inga kolhydrater efter kl. 17.00 för då har man låg förbränning och energi som inte förbrukas, det lägger sig istället som en bilring. Är man väldigt hungrig på kvällen kan man äta mer protein av torsk, kyckling eller tonfisk. Viktigt att man äter minimalt med salt då detta binder vatten i mellanhuden.
2. Drick minst fyra liter vatten om dagen. Det ökar förbränningen och sköljer ut slaggprodukter. Köp även lite vitamin/mineral-tillskott. Det behövs för återhämtningen av tuff träning.
3. Om man vill slarva..
Ja, det vill man…
(skrattar) – Då kan man göra det en gång varannan vecka! Ät en god lunch ute var 14:e dag – men aldrig kvällstid! Drick ett par glas rött vin i veckan, det ökar förbränningen.
4. Få i er ca 5 msk olivolja per dag, det är en bra energikälla som ”smörjer” kroppen när man tränar hårt.

Okej, det var ”maten”, är träningen lika kul..?
– När jag ”deffar” tränar jag hårdare och minskar energiintaget. Det är enda sättet att få bort underhudsfettet som gömmer era snygga muskler. Alla har muskler, men ofta är de dolda av fettet.
Mmmm, och vissa döljer musklerna mer än andra…
– Här är ett upplägg för träningen:
Dag 1: 2 h morgonpromenad ALLTID innan frukost. Efter frukost är det dags för styrketräning: ben och vader. Kvällstid 1 h löpning eller cykling med en puls på ca 160 slag/min.
Dag 2. 2 h morgonpromenad innan frukost. Efter frukost är det styrketräning: axlar, mage och underarmar.
Dag 3. 1 h morgonpromenad. Efter frukost är det styrketräning: rygg och biceps. Kvällstid 1 h löpning med samma puls som tidigare.
Dag 4. 2 h morgonpromenad. Efter frukost är det styrketräning: bröst, triceps och lite lättare vader. 30 min trampmaskin med ganska hög puls.
Dag 5. Vila!!! Vila hela dagen så att kroppen kan återhämta sig så gott den kan. Sedan är det bara att börja om på nytt!
Okej, så ska man hinna jobba, träffa kompisar och umgås med den man är tillsammans med också. Undrar just varför du är singel..?
– (Skrattar) Ja, om man inte vill köra mitt pass då det upptar mycket tid, svett, blod och tårar kan man ju skippa kvällspassen. Man kan variera träningen och morgonpromenaderna, men man måste ALLTID lyssna till sin egen kropp.
Min kropp säger alltid åt mig att gå hem och sätta mig i TV-soffan.
– Ja, men det betyder inte att man får känna sig för lat för att gå till gymet eller har andra viktiga saker att göra! Allt handlar om planering. Om jag hinner jobba fulltid och sköta min kost och träning så klarar även du det!
– Dessutom är det viktigt att man har en träningskompis eller en personlig tränare som kan hjälpa till med träningen. För träningen måste vara hård. Utan hård träning kan man lägga ner!
Var får du motivationen ifrån?
– När jag bygger upp mål för mig själv behöver jag delmål på vägen för att psykiskt orka med att träna hårt. För mig själv har ”styrkeökning” varit min bästa källa till motivation samtidigt som jag ser på min kropp att den blir snyggare. Vill man få en snygg kropp på 12-14 veckor måste man ligga i ordentligt. Belöningen får man av alla sina kompisar som ser resultaten tydligare än vad man själv gör. Personligen måste jag ha ett slutligt tävlingsmål för att orka gå igenom detta upplägg. Klarar ni att utstå denna smärta psykiskt och fysiskt i 100 dagar kommer ingen att kunna slå er ”shape” till beach 2003!
Nä, det får man ju hoppas. Inget mer du vill dela med dig av, inget träningspass du har glömt att berätta om…?
– Nej, men mitt slutliga tips kan vara att lära er att leva ett träningsliv och kanske umgås med träningsmänniskor. Då kan man alltid gå på krogen och ha jävligt kul, utan att dricka en massa onödiga kalorier!

Publicerad: 2003-03-27 06:00:00