Johan Thorsell i Fame Factory

Höstens ”Fame Factory-sötis” hette som bekant Mathias Holmgren, numera ”Barbados-Mathias”.
Vårens sötis i Bert Karlssons Skara-såpa heter Johan Thorsell, 28 år, från Upplands Väsby.
Slumpen, ödet eller en Guds nyck – men som du säkert känner till är Mathias och Johan ett par.
”Vi är så kära” berättar Johan i en avslöjande QX-intervju.
För bara ett par år sedan var Johan Thorsell en tuff machohårdrockare i bandet Human Rage, med mc-jacka och hår ner till rumpan. Ingen image för en välanpassad FF-bög kanske… (FF står såklart för Fame Factory) Men trots sin nuvarande prydliga approach är det många som uppfattar Johan som väldigt ”straight acting”. Är det så han uppfattar sig själv?
– Ja, om straight acting betyder att folk blev förvånade när jag kom ut. Fast mina straighta kompisar tycker att jag är skitfjollig, och kommenterar hur jag sitter och så…
Är du så där manligt händig också?
– Inte ett dugg, varken vid bilen eller vid spisen.
Vad är du bra på då?
– Jättemycket…på att få folk att må bra!
Jag menade praktiskt i hemmet…
– Jag gillar ju att laga mat, även om det kanske inte alltid blir så gott. Å andra sidan är jag väldigt okräsen vad gäller mat. Makaroner och Mamma Scans köttbullar är favoriten, de blir riktigt bra i mikron!
– Det galnaste jag har gjort i hemmet var när jag målade lägenheten lila, och jag tror att färgvalet hade att göra med att jag i samma veva påbörjade min komma ut-process. Jag hade ännu inte berättat för mina föräldrar när jag visade dem lägenheten, och de gillade inte alls färgen.
Hur gick det till när du sedan berättade för dem att du är bög?
– Det var på påsken för två år sedan. Jag berättade för mamma över en middag, och för pappa när vi satt i bilen på väg till farmor – mina föräldrar är skilda. Det gick otroligt bra, men mamma var ändå förvånad, vilket förvånade mig. Vi är ju så tajta. Mina närmsta vänner hade då redan vetat i två år, och för brorsan berättade jag en gång när vi la golv i hans kåk och var riktigt grabbiga, drack bärs och så… Han tog det skitbra och sa att han hade anat det länge. Men hans argument för det var skitlarviga. Han sa att jag hade skrutit och pratat alldeles för mycket när jag hade varit ihop med tjejer…
Funderade du någon gång på att vara ”smygis” hela livet?
– Nej, jag tyckte det var hög tid att komma ut när jag gjorde det. Men samtidigt var det jättespännande att smyga, det var lite grann som när man smygrökte i tonåren. Jag umgicks ofta med mina hårdrockspolare på Pub Anchor, och lite senare på kvällen kunde jag gå tvärs över Sveavägen och smita in på Tip Top. Det måste ha varit en syn när jag kom in där med militärens vinterkängor, svarta tighta jeans, mc-jacka och hår ner till rumpan. På tal om att smygröka så har det ju blivit så mycket roligare att röka sedan jag flyttade ner till Skara!
Har du funderat på att inte vara öppet bög som artist?
– Ja, speciellt när jag kom med i Fame Factory. Men när jag blev ihop med Mathias var jag ganska på det klara med att det bara var en tidsfråga innan det skulle stå om oss i tidningarna.

Läs mer om Johan i nästa QX där han bland annat berättar om ex-pojkvänner, vad han tycker om öppna förhållanden, om hur han träffade Mathias, om vilken typ av killar han tänder på och om den där gången då han gick ner på knä framför Bert…

Publicerad: 2003-03-23 17:30:00