Schlagergala

Mark och Carola var konferencierer. På scenen stod Andrés, Magnus och Andreas i Alcazar, Brandmän, en Fame Factory-duo och en discodrottning… Deltävlingen i Göteborg var hur gay som helst! Artisterna i den andra delfinalen av melodifestivalen hade som vanligt laddat stenhårt under veckan för att ge oss sitt yttersta i lördags. Götets kända nattklubbsprofiler Katarina Bäckström, Henrik Nilsen och Sofia Massot, var också laddade inför kvällen för att kunna bjuda artister med följe på en efterfest som sällan skådats i Göteborg. QX fanns på plats på trendiga Madison för att mingla, gratulera och försöka ta reda på ”Hur gay är melodifestivalen?”




Kärlek på hägsta nivå!
– Den är väl rätt 100 %, men är jag rätt person att fråga, sprudlade en glad Carola som var mycket nöjd med kvällen och glad för stödet från Mark.
– Melodifestivalen är glitter, kärlek, drömmar och våga vinna, sa Carola.




Kim och Nina
”Listen to your heartbeat”Nina och Kim tycker att melodifestivalen är megagay just för att den innehåller allt! Skvallret och intrigerna, glittret och glamouren. Nina och Kim tyckte att Alcazar var snyggast och att deras kläder var 100% gala. Flickorna, som lämnat Friends berättar att de just nu lyssnar på låtar till en gemensam platta på svenska.




Bert Karlsson med Transmission
Schlagerkungen och FameFactory bossen, Bert Karlsson:
– Jag kan inte riktigt säga hur vida ”gay” festivalen är, men ”Give me your love” med Fame är en typisk gay låt som jag tror att ni gillar.
Bert var nöjd med kvällen, men tyckte det var synd att Andrés inte gick vidare med låten ”Just like a boomerang”. En låt som Bert tror starkt på.




Richard Herrey med Magnus Bäcklund
– Med tanke på kvällens resultat, så vet jag nog inte hur gay melodifestivalen är, skrattar Magnus Bäcklund från schlagerdebuterande duon ”Fame”. Fast det är nog en hel del gay.




Emil Sigfridsson ännu en jättehit från Berts stjärnfabrik är inte med och tävlar, men minglade med flickvännen Marie.
– Det är för lite håruppsättningar säger de och skrattar! De tyckte att Alcazars scenkläder a lá Lars Wallin var gala.

Schlagerveteranerna Richard Herrey och Jan Johansen anser att tävlingen är jättegay i ordets rätta bemärkelse:
– Det är glatt och trevligt med glitter och glamour. Utan gaypubliken hade inte festivalen varit så stor som den är, menar Richard och Jan.




Glenn Borgqvist, Andreas Lundstedt och Mats Nilsson
QX fick en pratstund i minglet med Glenn Borgqvist från Brandsta City Släckers, som var bedrövad över det som skrivits av Aftonbladets Daniel Nyhlén om Brandstas bögskräck och fjollighet.
– För ett år sedan kom vi till en värld som var helt ny för oss och vi har haft förmånen att träffa och få jobba med de mest fantastiska människor jag någonsin mött säger Glenn och syftar på Mark, Magnus, Andreas och Christer Björkman.
– Mina vyer har vidgast något djävulusiskt. Jag blev så besviken på det som stod om oss i Aftonbladet, säger Glenn och fortsätter:
– Det var så jävla dumt skrivet. Vi förklarade vilket liv vi kommer ifrån och det liv vi har mött. Vi har lärt känna så många underbara människor och jag känner själv att jag inte är samma person som för ett år sen och så får man det kastat i ansiktet, det känns för jävligt, säger Glenn upprört.
– Visst finns det en stor gayfaktor i melodifestivalen, men jag tycker att vi är en bra motvikt för balansen säger han och garvar.
– Vi kallas för machomännen i Sverige, det är väl trevligt skrattar Glenn och får en stor bamsekram av Andreas Lundstedt som swischar förbi.




Lotta Bromé och Peder
Radiorösten Lotta Bromé anser att schlagerfestivalen är 80% homo.
– Det var mer gay här i Göteborg än i Jönköping menar hon och tycker att det var Alcazars, Andrés och en av brandmännens förtjänst och ser lurig ut.

Allas vår favorit Andreas Lundstedt tycker att festivalen är grymt glad, och eftersom glad betyder gay så är den grymt gay! QX håller med till 100% och håller tummarna för att Alcazar går vidare den 9 mars i Söndagsöppet.

Schlagerefterfesten i Götet får högsta betyg! Det var folkligt, festligt, fullsatt och 100% fjolligt!




Bert Carlsson diskuterade Fame-framgången




Brandsta-Mats med Andrés




Snyggingen Dennis Radoicic från Fame Factory




Från GayGala till SchlagerGala – Elin-Grynet




Jan Erik och Johan från SvT




Martin Kagemark och Christer Björkman




Minette från Wallmans med Micke Gran




Festfixarna Katarina Bäckström och Henrik Nilsen




Pandora och Andrés Esteche




Ricky och Lars Wallin




Sanna Nielsen

Publicerad: 2003-02-24 20:13:03