Årets Homo gör succé

Godmorgon och grattis Mathias!
– Tack
Har Bert skickat champagne?
– Nej, det har han inte. Och det kommer nog ingen heller (skrattar). Men det ska bli kul att få en guldskiva för singeln. Jag är lite förvånad, låten har ju legat på topp 20 sedan i början av december. Och den här veckan ligger den på fjärdeplats.
Du har nu hunnit med en del spelningar med Barbados, hur många har du gjort och hur har det gått?
– Det har gått bra tycker jag. Jag har hittills gjort fyra vanliga dansbandsgig samt lite andra uppträdanden. Jag hade feberfrossa på de första spelningarna, men det gick bra ändå. I fredags spelade vi i Skara och i lördags i Tomelilla. Och vi har fått ett underbart mottagande.
Annars gissar jag att du laddar inför Melodifestivalen den 1 mars?
– Ja, nu har vi semester tills vi ska uppträda i Luleå, så nu ska jag bara träna på låten, hitta kläder och sånt.
Med tanke på att du är ett sånt schlagerfreak måste det här vara det största du varit med om?
– Ja, det är det helt klart! Jag har sagt åt killarna i bandet att se till att jag kommer i säng, för annars kommer jag vara vaken varenda sekund och bara gå runt och njuta. Jag kan inte fatta att det är sant!
Hur går det då?
– Vi tror jättemycket på låten. Men vi har ju både Sofia Källgren/Robert Wells, Style och Nanne i vår tävling. Och de är ju folkkära allihop. Så det blir tufft, men jag är väldigt glad att jag inte tävlar i Göteborg. Där är det ju värsta gentingboet med Andres, Alcazar, Brandsta, Pandora, Fame med flera…

Publicerad: 2003-02-17 12:23:36