Café

Det blev inte Hörnet på Skånegatan som öppnade i januari. Istället har Arto Winther och Anders Karlsson utökat sin rosa koncern med ett bageri. Café Bageriet skall förse de övriga gayställena med bröd och bakat, och dessutom finns ett 20-tal caféplatser och möjlighet att köpa hem färskt bröd.
– Det ligger med fantastisk utsikt över Karlbergs slott, berättar Arto för QX.se. Och till sommaren får vi en lite uteservering och öppnar upp de franska fönstrena.
Adressen är Kungsholms strand 177 i gamla Waynes Coffees lokaler. Man kommer att hålla öppet varje dag 08-20.
Deras etablering på Söder blir uppskjutet på grund av Café Bageriet. I slutet av mars slår de upp portarna i hörnet Södermannagatan/Skånegatan i de trendiga kvarteren kring Nytorget.
Arto och Anders har därmed fem verksamheter som flaggar med regnbågens färger: Torget och Muren i Gamla Stan, Djurgårdsterrassen som har öppet sommartid och så Café Bageriet och Hörnet.
– Efter dessa två skall vi ta det lugnt ett tag, säger Arto till QX.se

Kungsholmen är därmed den gaytätaste stadsdelen – åtminstone vad gäller caféer.
Anna på Kungsholmen, Robert E och Café Västermalm riktar sig helt eller delvis till en gay publik. På Kungsholmen ligger dessutom de gayinriktade krogarna/barerna Spisa hos Helena och Göken.

http://www.qx.se/guide

Publicerad: 2003-01-04 15:52:04