Ungdomspolitik

Centerns ungdomsförbund valde vid sin extra stämma i Sollentuna i helgen, Fredrick Federley till ny ordförande.
Den 24-årige centerpartisten var en hårsmån från att bli den sjätte öppet homosexuelle riksdagsmannen vid årets val. Han sitter sedan förra valet i Kungsörs kommunfullmäktige och har kvar sin plats även denna mandatperioden.
Vid festen för de öppet homosexuella riksdagsmännen på TipTop samma kväll riksdagen öppnade, var Federley närvarande.
Han gratulerade de fem som valts, men påpekade även att det kommunpolitiska arbetet är av stor vikt även för sexualpolitiskt engagerade.
Vid sitt tal vid CUF-stämman, betonade han den centerpartistiska tanken om decentralisering av samhället.
– Vår syn på samhället är den rakt motsatta mot många andra partiers. Vi vill att medborgarna i landet ska lägga den gemensamma makten så nära människorna som det är möjligt. Sedan kan makten delegeras uppåt i samhället, i stället för att på valdagen ge makten till Persson som på nåder delar med sig. Då krävs en ny grundlag som slår fast att vi ska ha delegation underifrån. Det krävs också att vi får en konstitutionsdomstol dit du och jag kan gå för att kräva våra rättigheter när vi blir kränkta av staten.
Han talade om ekohumanismen och uppmanade till ett nytt bondeuppror.
– Vi ska kräva att överheten i form av statsmakten håller tassarna borta från det som sköts bättre av andra. Hör du nu Persson? Vi kan regera oss själva! Vi behöver inte personliga assistenten Persson att styra våra liv.

http://www.cuf.se/main.asp?contentID=82

Källa: Läs Fredrick Federleys tal

Publicerad: 2002-10-21 19:10:06