Party

Så var det dags att bege sig ut till havs igen! Den 10 nov kastar båten Gays on Waves loss från båtkajen i Stockholm och beger sig ut på en 24 timmars gaykryssning på Östersjön. Blir det ännu en LoveBoat-resa med transshow, Drömhus-Therese och bingospel eller skiljer sig Gays on Waves från de tidigare båtresorna? Vi tog kontakt med en av partyfixarna – Kapten Henric.
– Ända sedan vi började arbeta med Gays on waves har det varit vår målsättning att skapa något som skiljer sig från Loveboat. Vi vill göra något som är lite mer oväntat. Med det nya större och fräschare fartyget Silja festival så har vi också möjlighet att göra det, inte minst har vi genom de två nattklubbarna och övriga ytor möjlighet att tillgodose flera smaker.
Vad kommer att hända på båten?
– Det blir dj´s, artistframträdanden och en och annan överraskning. Självklart ser matroserna hela tiden till att alla har det bra.
Varför tar ni på er rollen som båtparty-fixare?
– Vi har under ett antal år ordnat kryssningar åt högskolestudenter och hade redan tidigare tanken på att göra en gaykryssning, men då kom Loveboat före. Nu fick vi en ny chans och tack vare gott samarbete med Silja
sedan flera år lyckades vi också få tillstånd till kryssningen.
Är det bara för bögar – eller är det meningen att det ska bli både sailor boys och sailor girls på båten?
– Vi hoppas på en bra mix överhuvudtaget på folk. Lite spännande måste det ju vara för alla..

Varför blir svenskar lite extra fulla på båtarna i Östersjön?
– Det är inte svenskarna som blir det, det är finnarna (skrattar). Vi blir på sin höjd lite lagom salongsberusade…
Står ni för åksjuketabletter om jag åker med?
– Sjösjuketabletter hämtas ut i informationen på däck 4.
Hur många får plats på båten?
– Det finns totalt 1900 platser ombord på fartyget, men så många är det bara om alla hytter är helt fulla. Vårt mål ligger på ca 1200 och med tanke på bokningsläget så här tre månader innan ser det inte ut att bli någon omöjlighet!




När lägger den ut och när är vi tillbaka i stan?
– Båten avgår från Stockholm 20.00, men redan vid 18 sätter vi igång i terminalen där en av våra dj.s kommer spela. Båten kommer tillbaka 19.15 på måndag kväll och för dom som vill kommer det att finnas efterfester att gå till.

På fredag 18/10 blir det förfest med Gays on Waves på Tonic, Hornsgatan i Stockholm. Dj Asynja värmer upp med sin sköan lounge-aktiga stil och sedan spelar Henrik Tornberg.

http://www.gaysonwaves.nu

Källa: Mer info

Publicerad: 2002-10-15 17:48:45