Konst

Konstnären Leif Jacobsson har under flera Pride-veckor deltagit i samlingsutställningar. Vid förra årets Pride visades hans väggskulpturer i form av en torso för första gången. De blev omedelbart oerhört populära.

I år hade han ett eget tält i Pride Park och sålda olika versioner av sina torsoers.
QX Shop har nu till försäljning fem olika torsoers, fyra av dem i metall på en svart eller silverfärgad platta. En av dem är på en kvinnas kropp, de övriga på män.
Den femte är i gips, i ett stenliknande utförande och den hängs upp utan bakgrundsplatta.
De är alla i begränsad upplaga på 50 stycken (förutom gipstorson som gjorts i 200 exemplar) och de är individuellt signerade och numrerade.

– Det är första gången som QX Shop prövar att sälja konst, berättar Jon Voss på QX Förlag. Vi hoppas att det skall finnas ett intresse i gay-Sverige att på ett lätt sätt ha möjlighet att köpa Leif Jacobssons arbeten.

QX Shop har lagrat upp inför hösten, julen och nyåret. De populära Billy-dockorna finns åter i shopen. En specialutgåva av Billy som Drag Queen har plockats hem i tre exemplar. Totalt har den gjorts i bara 1000 exemplar.
Billy får nu sällskap i Sverige av den latinska gaydockan Carlos och den afroamerikanska gaydockan Tyson.

Från Bruno Gmünder Verlag i Berlin har shopen även fått in 2003 års väggkalendrar med mer eller mindre explicita bilder på killar. Och från Spartacus kommer deras nya guide som hjälper gaysauna-intresserade att hitta rätt världen över. Spartacus Sauna Guide har av ”naturliga” skäl ingen information om Sverige – men snart kanske även vårt land kan inkluderas i guiden.

QX shop finns idag endast på nätet, bortsett från under Stockholm Pride då varorna finns i Pride Park. Vid årets Pride blev det närmast totalt slutsålt och det har fram till i slutet av september varit förseningar i leveranser, men nu finns (nästan) allt i lager.
Över nätet kan man betala med kontokort eller förskottsbetala via postgirot.

http://www.qx.se/shop

Källa: Besök QX Shop

Publicerad: 2002-10-12 14:49:26