Val 2002

Vi riskerar att arbetet mot diskriminering avstannar och att en del beslut till och med rivs upp.
Kristdemokraterna går till val på att riva upp beslutet om homosexuellas rätt att ansöka om adoptioner. Moderaterna stödjer endast
styvbarnsadoptioner och är emot alla andra adoptioner. Liksom kristdemokraterna är de också mot ett grundlagsskydd vad gäller hets mot homosexuella. Kristdemokraternas motivering är att religionsfriheten går före homosexuellas mänskliga rättigheter. Moderaternas motivering är att något skydd inte behövs vare sig för homosexuella eller någon annan förföljd grupp. Alla ska behandlas som individer istället.

Vi vet i dagens läge inte om kristdemokraterna kommer att lyckas riva upp adoptionsbeslutet. Det beror på hur starkt stöd de får i valet och hur regeringsförhandlingarna går med de övriga borgerliga partierna. Oavsett vilket är det illa nog att ett homofob-parti kommer att ingå i en borgerlig regering och få inflytande över den fortsatta HBT-politiken! De höga opinionssiffrorna för Kd borgar för att de får mycket makt i regeringen!

De relativt HBT-vänliga Folkpartiet och Centerpartiet har sagt definitivt nej till samarbete med en vänsterrering. Därmed innebär en röst på dessa partier samtidigt ett stöd till moderatledd regering där Kristdemokraterna har starkt inflytande.

Låt inte detta ske! Lägg inte din röst på det borgerliga blocket!

Hillevi Larsson
riksdagsledamot (s) Malmö

Tasso Stafilidis
riksdagsledamot (v) Helsingborg

Publicerad: 2002-09-11 15:36:23