Stockholm Pride

– Jag har varit med i 20 år på parader och detta var den gladaste jag varit med om, sa Christopher från San Francisco till QX.se i PridePark.
Och vi kan bara hålla med!




Stämningen såväl i som utanför paraden var på topp. Dansmusiken pumpade från de ca 30 paradvagnarna och minst lika många föreningar och företag som gick med i paraden.




Roger Wilson, presstalesman från Stockholm Pride säger till nyhetsbyrån FLT att det var ca 8-10 000 personer. Känslan när man såg och gick i paraden, var att den siffran är mycket modest. Snarare kan man säga den här paraden mycket väl kan mäta sig mot EuroPrides officiella siffra 15 000 – förmodligen var det många fler.
Polisen lämnar numera inte officiellt ut uppgifter om antalet deltagare i paraden.




– Vi vet faktiskt inte och vi har inget intresse av att kommentera arrangörernas siffror, säger polisens presstalesman Mats Rylén.
– Det viktigaste för oss är att allt går lungt och rätt till – och det har det gjort.
Poliser på PridePark-området säger dock till QX.se att man internt räknar med just 10 000 i paraden och mellan 40-50 000 som tittade på.
I PridePark just nu är det ca 5 000 personer och snart börjar kvällens galaföreställning med bland annat Teddybears med tidningen QX omslagspojke Jocke Åhlund.







Publicerad: 2000-08-05 19:29:20