Klubbliv

Det har utbrutit storbråk efter att Stavros och Jens Engelberg i helgen slutade driva gayklubben Stargayte på Restaurang Scorpio på Riddarholmen.
Krogens ägare Dragan har beslutat driva den vidare med hjälp av Alex, som fanns med den första tiden som Stargayte drevs av Jens och Stavros.
– Jag fick uppdraget i natt så vi har inte hunnit med att boka upp DJs, säger Alex till QX.se.
Han berättar dock att de skall driva verksamheten vidare som vanligt.
– Vi ser det som så att de (Stavros och Jens) bara har slutat att boka upp DJs, så nu driver vi det vidare.
Han uttrycker även förvåning över att Stavros och Jens bara lämnat klubben utan att informera ägarna och gästerna innan stängningen.
– De utsätter gästerna för en risk, för även om detta går ut på nätet kommer säkerligen flera hundra personer komma hit på lördag. Och om klubben inte är öppen finns det ingen som håller koll på skinheadsen på helikopterplattan.

Efter att Stargayte stängts har det ryktats på stan om att restaurangägaren Dragan skulle ha krävt procent på intäkterna från insamlingen till Posithiva Gruppen.
– Detta är inte sant, säger Dragan till QX.se. Jag hade inte tänkt tala med er, men efter det här påhittet måste jag bara dementera.
– Vi har haft sparbössorna här flera gånger och vi som restaurang brukar sponsra liknande verksamhet, men ingen har ringt upp oss från aids-grupperna.
Även Dragan uttrycker förvåning över det plötsliga avhoppet.
– Jag har inte slängt ut dem och jag fattar inte varför de gått och jag fattar att de inte vill tjäna pengar, säger han.
Dragan och Alex kommer driva vidare klubben under namnet Stargayte.

Jens Engelberg förklarar upprört att orsaken att de lämnat klubben är restaurangägarna velat bli av med just honom och istället driva vidare enbart med Stavros.
– Han skulle sparka ut mig från min egen klubb, säger Jens till QX.se. När vi lägger ned klubben så tror han att han kan köra vidare med samma namn. Han kan ha gjort en registrering, men detta är inte Klubb Stargayte. Jag och Stavros har lämnat Riddarholmen och det finns inget mer att diskutera.
– Klubb Stargayte som bedrivs av Jens och Stavros är nedlagd, säger han vidare. Det som händer nu står inte vi för – det är något som vi inte har att göra med. Vi kommer säkert gå vidare på annat ställe och vi letar efter lokal att driva vidare Klubb Stargayte på med två gaykillar som driver gayverksamhet.
Stavros lägger till i samtal med QX.se.
– De kommer göra bort sig nu och det finns inte en gaymänniska som jobbar.

Klart nu är att en gayinriktad klubb kommer finnas på Restaurang Scorpio på lördag. Vilka som spelar är dock ännu oklart.
Christer Broman kommer spela på TipTop på lördag och i ett utskick från Jens och Stavros uppmanas gästerna att gå till Kinks & Queens på Camarillo istället

Publicerad: 2002-08-07 12:00:00