Klubb

– Det är en ungdomsgrupp för blattar! Ett socialt nätverk för pojkar som antingen är invandrare eller har invandrarbakgrund.
Hur kom det sig att ni startade en förening för blattepojkar?
– Min kompis och jag pratade lite om att starta en förening eftersom vi båda upplevde att det fanns en kulturell skillnad mellan svenska homosexuellas situation och invandrarnas. Det var lättare att prata med och förstå varandra eftersom vi båda kom från liknande kulturer. Vi visste ju båda två vad det innebär att vara homosexuell och dessutom invandrare.
Är det jobbigt att vara blatte i Sverige?
– Det beror lite på från vilken kultur man kommer. Generellt kan man väl säga att det är lite mer komplicerat om man exempelvis kommer från Mellanöstern. Många gånger handlar det mer om att försöka hitta stöd för att orka med ett eventuellt dubbelliv än om att våga komma ut. En annan sak som kan göra det svårare är att förståelsen inte alltid är så stor bland svenskar eftersom de inte har så stor erfarenhet på området.
Hur många är ni och vad gör ni när ni ses?
– Vi är en grupp på 10-15 personer som träffas en gång i månaden ungefär. Då snackar vi, fikar, ser film eller har blattepicknick. Det är mysigt och socialt.
Var håller ni till?
– Vi brukar ses på lite olika platser från gång till gång. Ibland på RFSL-huset, ibland hemma hos varandra.
Finns det en förening för Blatteflickor också?
– Ja, de har precis kommit igång. Den leds av en bisexuell tjej från Chile. Båda grupperna brukar träffas och vi har haft jättekul!

Du kan komma i kontakt med
Blattepojkarna och  Blatteflickorna genom att klicka på länkarna eller så kontaktar du Camilla Haglund på RFSL-Stockholm.

http://www.rfsl.se/stockholm/

Källa: RFSL-Stockholm

Publicerad: 2002-07-13 12:00:00