Pridepark

Christer Björkman och Henrik Johnsson hade bjudit in olika kändislag för att delta i PrideParks egen Melodifestival. De närmare 5000 i publiken fick bland andra se och höra Silikon-laget med Gry Forssell, Ulrika Eriksson och Jean-Pierre Barda framföra Magnus Ugglas ”Johnny Rocker” i fullständig Uggla-utstyrslar. Vår egen Babsan framförde Lill-Babs ”April April” och TV-hallå laget med Pekka Heino i spetsen fick publiken att jubla till Chattanogas ”Hallå hela pressen”. Men vann gjorde The Robinsons som bestod av gamla Robinsondeltagare som Sophie, Katarina, Agneta, Klas, Robban, Susanne och fjolårssegrarinnan Alexandra. Låten de framförde var ”Michelangelo”, men gänget hade ändrat hela texten och döpt om den till ”Robinson”. Mest jubel blev det när Agneta kom in på scenen iförd hjälm medan en annan höll upp en skylt där det stod ”Vi minns QX-galan”. Och visst minns vi Agnetas blodiga fall från scenen på Gaygalan i januari.
Domare för tävlingen var, förutom publiken, även Mark Levengood och Liza Marklund.
Men trots en fantastiskt kul alternativ Melodifestival var det ändå ”pausfåglarna” som var kvällens höjdpunkt. Christer Björkman, iklädd Sverigedräkt och utklädd till Alice Babs, hade bjudit in åtta artister från förr. Publiken bjöds på en parad av låtar man glömt bort att man kommer ihåg. På scenen fick vi bland annat se Ann-Christin Bärnsten framföra ”Ska vi plocka körsbär i min trädgård”, Vicki Benckert sjöng ”Livet är som ett träd”, Liza Öhman sjöng ”Hit men inte längre”, Karin Risberg gav oss ”Stopp stopp stanna”, Family Fours Agneta Munther sjöng ”Vita Vidder” och Svenne och Lotta drog ner kvällens största jublel då de avslutade denna enorma nostalgikavalkad med ”Bang a Boomerang”.
Kvällens kanske roligaste överraskning var att Charlotte Nilsson kom in som PrideParks egen blomsterflicka och delade ut blommor till vinnarlaget ”The Robinsons”. Därmed knäppte Charlotte SVT på näsan eftersom hon tackade nej till att dela ut blommor på Eurovisionfestivalen i Globen i år eftersom de inte lät henne framföra fjolårets vinnarlåt. Men Charlotte tackade genast ja att vara PrideParks egen blomsterflicka. När publiken sedan skulle höra The Robinsons sjunga vinnarlåten en gång till drog istället Charlotte av ”Take me to your heaven” och jublet i PridePark visste inga gränser.
Efter torsdagkvällens succé verkar det inte råda någon tvekan om att schlagerlåtar är det som bögar och flator älskar att älska mest!

Publicerad: 2000-08-03 22:40:46