Det hemliga numret

Homo i Smyg
”Hej, kan ni inte göra något om oss smygisar. Vi vill faktiskt också synas”. Så började ett brev som vi fick till redaktionen. Först skrattade vi åt det. Det lät ju så otroligt motsägeslefullt. Sen började vi fundera. Och planera.
Vi letade upp fyra personer som av olika anledningar kunde definieras som smygisar. Här berättar de varför de inte kan eller vill komma ut helt och hållet.

Homo i lumpen
Jonas, Michael och Kim är lumparkompisar. Sedan januari gör de militärtjänsten tillsammans i Boden. Efter bara några veckor kom Michael ut som bög. Först för de närmsta lumparpolarna sedan för logementet och slutligen för hela kompaniet.
QX har träffat grabbarna.

Homoadoption med MUF-ordföranden Tove Lifvendahl
Dagen efter att riksdagen röstade igenom förslaget att homosexuella ska få rätt att prövas som adoptivföräldrar skickade förbundsordföranden i Moderata ungdomsförbundet Tove Lifvendahl presenter till de sex moderata ledamöter som vågat rösta emot sitt eget parti.
MUF, det moderata ungdomsförbundet delar nämligen inte moderpartiets åsikt i frågan utan har en betydligt öppnare inställning.

QS-ryttaren som sadlade om
Hästar, hästar, pojkvän och son. Ungefär så ser livet ut för en av Sveriges bästa dressyrryttare. Pether Markne är mannen som var med i det svenska OS-landslaget i Sydney och som inte bara sadlade om från hoppning till dressyr utan även från att leva med en kvinna till att leva med en man.

Stockholm Pride 2002
Crytal Waters, CeCe Peniston, Afro-dite, Lambretta, Da Buzz, Alcazar, Marit Bergman, Fredrik Kempe, Magnus och Andreas… Alla är de klara för Stockholm Pride.
Den 31 juli – 4 augusti är det Stockholm Pride. Arrangörerna håller som bäst på att sätta i hop programmet men QX har kommit över delar av det och
berättar här om något av det som kommer att hända under veckan och vilka artister som hittills är klara.

Blattepojkarna
De är RFSL:s New Kids On The Block.
De kallar sig Blattepojkarna.
QX tog ett snack med Can Altintasli, gruppens frontman.

Staffan och Jean är klubbkungar
Staffan Ridelberg och Jean Skarstedt är numera något av legender i den Stockholmska klubbvärlden. I en öppenhjärtig intervju pratar de minnen, trender, klubbliv, droger, schlager och mycket annat.

Dessutom…
…tar vi tempen på två Gaygames-deltagare. V visar vimmelbilder från Piteå, Jerusalem, videoinspelningen av Rickard och Christers Pride-låt. Vi lottar ut skivor (Moby, Afro-dite, Absolute Disco Classics) och tipsar om Madonnasajter. Läs om ett svenskt gayägt Guest house i Barcelona eller fira homoadopitions-lagen med att beställa baby-asseccoarer med homotryck. Och som vanligt har vi recenserat böcker, skivor och filmer.

QX finns där bögar och flator finns!

Publicerad: 2002-06-19 13:26:35