Stockholm Pride

Trots störtregn och därmed ideliga strömavbrott i parken, kunde arrangörerna idag andas ut.
När invigningen började sken solen och man kunde räkna in 5000 som köpt DogTag. Budgeten för festivalen är 6000 försålda DogTags, så Stockholm Pride kan i år räkna med att gå runt.



I parken har det varit minst sagt festligt och fullsatt. Sylvesters Henrik Tornberg kunde stoltsera framför ett berg av sin nya, fräcka homopojkstidning. Och i Straights tält bokade vågade pojkar upp sig för att bli plåtade till framtida modereportage. Och för att delta i tävlingen där man får gissa vilka städer, modefotografer, designer etc som ligger bakom olika Absolut Vodka-annonser.



QX-tältet har varit fullsatt och försäljning av biljetter till fredagens fest på Hamburger Börs (där det idag blev klart att Orup uppträder) och lördagsfesten på Münchenbryggeriet går som smör.
Tyvärr blir det dock inga förköp till Straight-festen på Sturecompagniet. Kö i dörren är det som gäller.



Även i Corkytältet har det varit fullsatt idag, med biljettförsäljning, prenumerationstäckning och försäljning av allt det en tjej behöver….
I Zons tält har det varit minst lika trångt framför prenumerationsvärvningsbordet.



Och naturligtvis har det varit fullt på krogarna. Bland de mer populära inslagen under första dagen är Gaypoliserna som kommer gå i paraden i gemensam trupp.



Men visst var det Magnus Carlsson och Annika Lantz som var kvällens mest populära inslag. Magnus sjöng sina slagdängor och Annika Lantz bitchade.
Rosa Rummets kulturpris gick till kvinnorna bakom barnböckerna ”Trollen på Regnbågsbacken” och ”Malins mamma gifter sig med Lisa”
Anders Selin, RFSLs ordförande, blev lätt chockad när han istället för att hålla tal fick göra en hetero-Jeopardy och han kunde INTE sjunga Gloria Gaynors ”I will survive” – fy Anders! Han får trösta sig på den stora RFSL-festen ikväll på Hamburger Börs. Och att förbundet i år fyller hela 50 år!



Musicalsångerskan Malena Laszlo fick alla fans att sjunga med och när Mona Sahlin efter att ha klippt bandet vid invigningsceremonin sedan knöt ihop det igen, bröt jublet ut.



Nu 20.30 startar första omgången i Gyttjebrottningen och musiken har börjat dunka ut från restaurangernas högtalare.

Publicerad: 2000-08-02 20:37:37