Pride

Det så kallade ”Shabbos-kriget” som utspelades på Bar II-gatan är inget jämfört med vad som kommer hända i den här stan om Pride-paraden hålls.”
Så uttalade sig i veckan de ortodoxa partierna i Jerusalem vid ett möte i stadshuset.
Partierna höll ett ”kris”-möte med anledning av att gaycentret Open House planerar stans första Gay Pride-parad nästa helg.
Paraden och Gay Pride-firandet i Jerusalem går under temat ”Kärlek utan gränser”. Open House samlar homo, bi och transpersoner oberoende av religiös och etnisk tillhörighet. I centret samsas såväl religiösa, ortodoxa som sekulära judar med palestinier.
De ortodoxa partierna rustar nu till strid enligt The Jerusalem Weekly.
”Det blir en samling som denna stad aldrig tidigare skådat. Vi kommer inte tillåta en parad av den här sorten att få genomföras och vi kommer självklart inte tillåta att kommunen är med och finansierar eller ger stöd till arrangemanget.”

Vice borgmästaren Shumel Shakdi från Mafdal-partiet har deltagit i hotelserna mot Pride-paraden genom uttalanden i YNET.
– Vi skall inte tillåta alla former av sjukdomar och perversioner att ges uttryck i den här stan. Bara existensen av dessa människor är en provokation. Denna paraden skall inte få äga rum i Jerusalem. Dess existens är i sig ett brott mot de kulturella normerna. Speciells om jag ansvarar för utbildningsfrågor anser jag att vi måste bekämpa alla sjukdomar på det effektivaste sätt så att alla lär sig vad som är sjukt och vad som är normalt i ett samhälle.

Arrangörerna av Jerusalem Pride söker nu internationellt stöd och uppmanar homo, bi och transpersoner liksom alla vänner att delta i paraden och festligheterna den 7 juni.

Jerusalem Pride startar klockan 12.00 på Zion torget och avslutas 14.00 i Idependence Park med en konsert. På kvällen arrangeras ett Post Pride Party.
Dagen efter hålls en Pridekonsert.

Info om Open House och Jerusalem Pride på engelska

Ge ditt stöd till Open House

http://www.tapuz.co.il/pride

Källa: Jerusalem Pride

Publicerad: 2002-05-28 14:33:50