CD

[rating value=”3″]

Egentligen är det lite missvisande att kalla detta för en singel. Jag skulle hellre vilja använda benämningen minialbum då skivan innehåller hela åtta spår, varav två är Rolling Stones-covers: ”You Can’t Always Get What You Want” och ”Paint It Black”. Dessutom får vi tre olika versioner på titellåten, ”The Last Legal Drug” (som kommer finnas med på kommande albumet), mixar på förra singeln ”Battered And Bruised” och en låt som är gjord enkom för denna skiva: ”Thinking Out Loud”.

Orsaken till att det finns med två covers är att Statemachine har bestämt sig för att alltid ha med minst en cover på alla släpp som inte är fullängdsskivor. Och man lyckas rätt bra att blåsa nytt liv i låtarna.

Att beskriva Statemachines sound är svårt då de verkar ha influenser från många håll. Men så mycket kan sägas att även om club-mixen på titelspåret är rätt dansant, är inte soundet det utan mer lämpat för hemmalyssning och barhäng.

Statemachine når inte heller samma höjder som ovannämnda Apoptygma Berzerk. För även om det är rätt bra, känns det inte så märkvärdigt. Det enda som riktigt väcker mitt intresse är ”The Last Legal Drug” som tyvärr är lite för kort för att man ska fastna ordentligt.

Så detta smakprov ger en inte ett stort sug efter mer så betyget blir 3QX, och jag hoppas att skivan blir bättre.

http://tracker.tradedoubler.com/pan/TrackerServlet?p=46&a=24720&g=0

Källa: Köp skivan

Publicerad: 2002-05-18 12:00:00