1:a Maj

Den första maj kommer homo- bi och transpersoner att delta i egna avdelningar i tre av de traditionella Första Majparaderna.
Först ut, redan 11.00 på morgonen, går Syndikalisterna från Sergels Torg till Stortorget i Gamla Stan. Föreningen Homosexuella Socialister går med i det tåget. De ruschar sedan snabbt upp till Medborgarplatsen och kommer med andan i halsen att hinna med att gå med Vänsterpartiet.
Traditionellt brukar det bli stor homosamling kring caféet Piccolino framför Katolska Kyrkan, där vänsterbögar blandas med allmänt vårfirande homosar.

Socialdemokraterna satsar stort i år. Homosossarna har delat ut flygblad och annonserat i gaymedia för att locka deltagare till SAP-tåget.
Föreningen Homosexuella Socialdemokrater går med i den sista avdelningen vars tema är ”Framtiden” i det Första Maj-arrangemang som utvecklats till en parad. I den avdelningen kommer det även gå en Float i värsta Pride-parad stilen där två homopar i giftastagen är med. På homoföreningens hemsida uppmanar man alla att klä upp, ut eller ned sig för att visa att socialdemokrater kan se ut på alla möjliga vis. Samling sker 13.00 i Humlegården vid statyn i mitten av parken.
Länkar till alla vänsterföreningar i homosamhället hittar du via RHOS – Riksorganisationen Homosexuella Socialister.

http://www.rohs.a.se

Publicerad: 2002-04-30 17:51:05