Stockholm Pride

Det är sex konstnärer som i samband med Stockholm Pride visar sin bilder på Galleri Studio Fem i Stockholm.



Mest uppmärksamhet väckte idag konstnären Leif Jacobssons minitorsos. Han har fyllt en vägg med manliga och kvinnliga kroppar och för den som vill köpa är det bara att plocka ner och ta med sig hem direkt.
Ett överkomligt pris och en kul idé gjorde att det nästan var slagsmål om de torsos som hängde upp idag. Men lugn, Leif har fler, så väggen kommer skifta utseende under veckan som går.
– Jag tycker själv att de färgstarka känns roligast, sa Leif.



Hannu Järviös fantastiska gobelänger, Kakemonos, är framställda på papper och glänser i guld och silver.
– Det är ett slags mind game, säger Hannu. Jag börjar måla och så växer bilden fram.
Bilderna är fantastiskt vackra och ju mer man tittar, dess mer detaljer växer fram. Det märks att Hannu, som är gravör, har sinne för detaljer.

Om Hannu Järvinens bilder är de vackraste på denna utställning, måste man nog säga att Kim Hellman lyckats göra de roligaste. Nalle P’s äventyr, heter hans bilder som enbart är till salu som reproduktioner.
Nalle P och Nasse har mycket fuffens för sig.
– Jag som tänkte köpa en till mitt syskonbarn, skrattade en av besökarna på vernissaget.

En enda kvinna deltar i utställningen, Mikkro, och har gjort färgstarka alien-målningar. Jag fick omedelbart associationer till Jonas Gardells första uställning på Galleri Vita Katten i början av 80-talet.



Staffan Kristensson kom med hela sin familj för att visa upp sina kollage av porrbilder och klipp ut veckotidningar. Kul och värt att titta närmre på, inte bara för att han valt snygga modeller.

Slultigen visar Paul-Peter Hallberg sina fotografier. Mest otroligt vackra fotografier av blommor, och så tre bilder på mansstatyer.
Paul-Peter berättar att han vid visningen av bilderna i Warszawa i mitten av juli, i samband med Polens homovecka, fick stort genomslag. Han kommer turnera runt med bilderna i flera länder framöver.

Publicerad: 2000-07-29 18:27:12