Musik

Nuphonic startades av David Hill och Sav Remzi 1995 som ett undergroundbolag vilket dom också har lyckats förbli trots sina framgångar. Namnet Nuphonic valde man för att inte folk skulle veta säkert vad man gav ut, utan låta materialet spänna över många olika sound, t.e.x. Face Actions disco, norska Fenomenons soul och Justin Robertsons elektrosoul.

David Hill och Sav Remzi träffades på London Xpress en kväll när Hill spelade som en del av Ballistic Brothers och Remzi skötte klubbens promotion. Dom insåg att även om Hill mer gillade att lyssna på skivor hemma och Remzi var mer för livespelningar, så hade dom mycket gemensamt när det gällde musik

Förutom att satsa på att ge ut skivor med olika artister och olika sound så har Nuphonic blivit kända för sina samlingar där dom lägger ner ett stort arbete på skivor som belyser hur det kunde låta på klubbarna förr. Ett bra exempel på det är ”David Mancuso Presents The Loft” som är en hyllning till en av dom verkliga pionjärerna bakom dagens klubbmusik, och som varmt rekommenderas om man vill veta hur det lät i New York i slutet på 70-talet.

Tillsammans har man fortsatt att driva klubben London Xpress som numer också är en radiostation och sänder både över London på Xfm och på webben: xfm.co.uk,och det senaste tillskottet är Sav Remzis bar där man inte bara ska kunna äta utan även dansa till artister som t.e.x Grove Armada, Remzi drev tidigare den klassiska Blue Note klubben i Östra London där artister som t.e.x. Goldie och Fatboy Slim började spela.

Så det som började som ett litet underground bolag 1995 har nu växt ut till både ett skivbolag, klubb, bar och radiostation,och vill man ha en bra introduktion till bolagets artister så rekommenderas samlingen ”This Is Not A Soundclash” som glädjande nog är en midpriceskiva.

http://www.nuphonic.co.uk/

Publicerad: 2002-03-03 10:00:00