Stockholm Pride

Missa inte årets parad som börjar 15.00 på lördag från Humlegården.
Förra året deltog ca 7 000 i paraden men mångdubbelt fler stod brevid och tittade på. I år ser det ut att bli fler paradvagnar än någonsin tidigare. Till Stockholm Prides kontor har nära 30-talet grupper och företag anmält sin medverkan.
– Det är många fler än förra året, säger Paul Turner, ansvarig för paraden.
Han väntar sig även att fler kommer anmäla sig fram till midnatt torsdag den 3 augusti, då deadline är satt för att anmäla paradvagnar.



Förra året var det strängt förbjudet att gå bakom de karnevalsvagnar som körde i paraden. Prides egna vakter manade gång efter annan folk att följa reglerna.
Men så fort en karnevalsvagn satte av från samlingsplatsen, fylldes det upp av folk bakom – det blev helt enkelt omöjligt att stoppa.
Så i år har polisen anpassat sig till reglerna. Varje karnevalsvagn skall dock ha hjulvakt – minst fyra stycken alltså.
Och ett säkerhetsavstånd skall hållas bakom vagnarna – allt för att ingen skall skadas.

Det är även OK med ljudanläggning, men den skall inte vara ”överdimentionerad”.
Klockan 12.00 samlas karnevalsvagnarna i Humlegården för att inspekteras av polisen. Har du inte fixat plats på någon vagn innan lördga, kan du ju alltid tigga då!

Ett axplock av årets karnevalsvagnar:
Gaywatch: ett privat initiativ sponsrat av Exicom, Björn Borg, Djurgårdsterrassen, Nordisk Film, Dermalogica och Lodbrok. Två ”Pamela Andersons” och ett 20 tal hunkar skall dansa och de som vill vara med kan besöka hemsidan garrla. Musiken på den vagnen står Dj Bernhard för och initiativet kommer från puddingarna Magnus, Ingo och Rex!
QX: Tema kärlek, som hela QX deltagande i Stockholm Pride. Mycket hjärtan, rosa och rött och happy gaymusik.
Transmission Queens: Ett gäng göteborgare har egen vagn och bjuder på dragshow!
Lovetruck: Flera DJs från bland annat Docklands och Bastard kommer i egen vagn – räkna med skön dans! Du kan bli medlem för att få plats på vagnen eller garanteras plats att dansa bakom, genom att besöka deras hemsida.



Corky: Nordens enda lesbiska tidning visar musklerna och vinnaren av Mr Drag King.
Barbie and Ken Goes Gay: Ja gissa vad som händer på den vagnen!
Sylvester: Blir ju tidning till Stockholm Pride och lovar stor lastbil med skön musik.
SLM: Är tillbaks efter att man förra året missade att vara med. Och mer läder blir det på vagnarna från Club Lash och Madame Kerstin.
Side Track: två bilar i skön stil.
Häcktet: Lastbild med glad dansmusik!
EKHO och Gayseniorerna: Gemensam bil för de som inte orkar gå.
Regnbågen: Homosexuella döva har i år egen vagn.
Dessutom Stragayte, Jean-Pierre Barda med Renault, Sveriges Television, MTV, MC-gäng, Loveangel på häst, Rodeo Pride, RFSL-Malmö, Mix Megapol.
Anmälda att gå i grupp är alla politiska gayföreningar, moderata ungdomsförbundet, flera RFSL-avdelningar, Gaykören, Operabögarna, Gaystudentföreningar, Viking Bears och Amnesty International.

Vill ni vara med med Karnevalsvagn måste ni anmäla detta, annars är det sjävklart bara att gå med och göra Gayparaden till det festligaste inslaget i Stockholm!

http://www.stockholmpride.org

Publicerad: 2000-07-30 00:00:00