Bar

Den 5 december är premiär för Köpenhamns nya gaybar. Den heter Oscar bar café och ligger mitt i stan, på Rådhusplatsen 77. Bakom krogen står veteranerna Claes Petersen och Walther Griesé, som startade Sebastian för 10 år sedan och nu senast drivit café i Sydney.
QX ville veta mer…
Vem är Oscar?
– Det är förstås Oscar Wilde, och namnet är en hyllning till honom. Mannen som definierade begreppet att vara homosexuell. Han var dessutom snygg och intelligent också – andra tydliga tecken (skratt!). Dessutom sa han smarta saker som “I can resist everything except temptations”.
Hur skiljer sig ert nya ställe från Sebastian?
– På Oscar ser lokalen helt annorlunda ut. Den är i ett plan med stora fönster ut mot gatan och en stor bar med såväl öl som cocktails. Vi kommer även att ha en caféavdelning som serverar dansk frukost och hembakta kakor. Därutöver har vi även en loungeavdelning med sköna soffor att softa i.

Hur känns det att byta Oxford Street i Sydney mot hemmagatorna i Köpenhamn?
– Det är skönt att vara tillbaka i Danmark igen. Alla vi har mött är så glada att vi kommit hem från Australien. Sydney kommer förvisso alltid vara ett av de bästa och charmigaste städerna i världen, men det är i Danmark som vi har våra vänner och familj – och där vi befinner oss mentalt.
Vad får vi höra i högtalarna?
– Det blir modern musik med fokus på soul, house och lounge.

Oscar bar café, hittar du på Rådhusplatsen 77.
Premiär blir det den 5 december och mellan 16-19 är
det kalas för att fira detta. Öppet varje dag från 12-02.

http://www.oscarbarcafe.dk

Publicerad: 2001-12-04 01:00:00