Radio

Gick det så bra så ni får sända en gång till?
– Ja, det gick jättebra. Vi fick en otrolig respons. Jag var ute på turné med P3 i somras och i vilken stad vi än befann och kom människor farm och sade att de tyckte att P3 Homo var så bra och att de ville att det skulle komma tillbaka. Det lustiga är att när vi sänder homoreportage i exempelvis Ketchup eller Folkradion brukar vi få en massa hatbrev från folk som tycker att det är äckligt. Men efter P3 Homo kom inte ett enda. Det vara bara glada och positiva brev.
Vet man hur många som lyssnade förra gången på påskafton?
– Nej, men av döma av reaktionerna under programmet och det stora antal personer som besökte P3´s hemsida i samband med programmet så var det väldigt många.

Vad kommer programmet handla om den här gången?
– Det kommer bli som sist. Vi ska ha lite. En DJ mixar live i studion, vi bjuder in halvkända homos som får spela sina favoritlåtar, vi leker ”Antingen eller”-leken med en känd bög eller flata med mera.
Så det blir inga komma ut reportage och musik á la I will survive?
– Absolut inte! Det här är inget program där vi problematiserar att vara homo. Vi ska visa hur lätt det är att leva som bög eller flata i Sverige. De eventuella problemen som finns tar vi upp i andra program som Folkradion och Ketchup. P3 Homo är mer fest.

Radioprogrammet Transit ska ju ha gaytema hela november i P3, är P3 den stora gaykanalen?
– Ja, det verkar så. Vi är väldigt duktiga på att göra reportage och ha med med homosexualitet på ett naturligt sätt i P3.
Är det många gaysingar i korridoren i Radiohuset?
– Ja, det är nog överrepresenterat. I alla fall i 4C-korridoren. Där är vi säkert åtta stycken. Och så några faghags förstås.

Radioprogram: P3 Homo
När: Lördag 3 nov, kl 17-19
Var: P3

Innehållet i programmet:
Mr Gay Sweden, Alexander Ervik blir utsatt för ett antingen-eller test. Vad föredrar han, visa snoppen i dokusåpan Baren eller att vara Mr Gay Sweden? Vilka låtar får flatorna och bögarna att rusa till dansgolvet? Två DJ:s spelar upp sina starkaste floor fillers. Följ med flatorna som bara raggar på straighta tjejer på krogen för att plocka poäng. Festsnack om Straight acting, fördomar om fjollor och heterosar, vita tubsockor och glittertoppar. Dessutom blir det homomingel, party och bra musik.

http://www.sr.se

Publicerad: 2001-11-03 01:00:00