Hur känns det inför att uppträda på Pride-festivalens avslutningskväll?
– Peppen är på max! Det känns lite extra speciellt att köra lördag, mitt ego påstår det iallafall (skratt).

Vad kan besökarna förvänta sig av konserten?
– De kan förvänta sig stora känslor av olika slag; allt mellan eufori och melankoli… Mina låtar bygger på just att känna mycket, på gott och ont. Sån är jag och det genomsyrar allt jag gör. Utöver det; maxad sångglädje med en vacker skara människor på scen.

Är det en annorlunda känsla av att spela på Pride inför hbtq-publik än andra uppträdanden och publiker?
– Eftersom många låtar handlar om lesbisk kärlek så är svaret utan tvekan ja. Här landar allt rätt, samtidigt som det nästan är viktigare att sjunga dessa texter för ickegay-publiken för att ge folk en större bild, röra om i grytan och bidra till att normalisera. Men givetvis, det känns tryggt att vara bland vänner.

Känns det extra viktigt att medverka på Pride sedan du själv kom ut?
– Jag kom ju ut/förstod så sent. På sätt och vis känns det fortfarande som att jag är ett ufo även inom hbtq-sammanhang, jag har ju inte upplevt tonår som gay och byggt upp ett nätverk genom tex RFSL och annat. För mig känns det viktigt att känna att jag får vara med trots att jag blev snuvad på/befriad från kampen av att vara gay och ung.

Kommer du att hinna göra något mer under Pride-festivalen?
– Självfallet! Partaja, robba stånden på gratisgrejer, få smisk i kinkykvarteren och skrika sönder rösten på schlagerkvällen!

Lördag 5 aug 21.00-22.00, Pride Park (Regnbågen), Östermalms IP