TV

Hej Daniel, du är fest- och vimmelreporter på Svensk Damtidning. Ditt jobb kretsar enbart eller i alla fall mycket kring folk som är kända, hur känd är du själv?
Runt Stureplan och i Stockholms mediavärld vet en och annan vem jag är. Men annars är jag nog inte speciellt känd.
Händer det att folk känner igen dig på gatan och vänder sig om?
Ja, men då handlar det mer om människor som mött mig på kändispartaj eller möjligtvis känner igen mig från tidningen.
Har du haft en dröm om att bli känd?
Jo, men mer för att bli bekräftad och ses som bra på det jag gör. Att bli känd bara för sakens skull är ingenting som intresserar mig.

Vad skulle du vilja bli känd som?
Jag hoppas att jag redan är känd som en duktig journalist. Det räcker gott. Jag har ingen strävan efter att själv bli en kändis.
Du är med i TV-dokumentären Se mig som visas i SVT i september. Vad är din roll i dokumentären och varför tror du att de ville ha med dig?
Mitt yrke och den värld jag arbetar i fascinerar många. Det är gala, glamour, fester, nya par och hett skvaller. Att jag tillfrågades beror antagligen på att jag är mig själv och inte skäms ett dugg för det jag arbetar med.
Har du makt att skapa en kändis tycker du?
Absolut, i viss mån i alla fall. Det är ju till stor del jag som bestämmer vilka från kändispartajen som får vara med på bild i tidningen.

Är du ytlig?
Nej, inte som person. Men i mitt arbete kan jag nog uppfattas som det.
Vilka kändisar tycker du känns ytliga?
På festerna är nästan alla ytliga. Det handlar ju om en ytlig miljö. På något sätt en låtsasvärld där alla i grund och botten befinner sig för att bli bekräftade. Jag brukar beskriva det som en stor ankdamm där alla guppar omkring och flyter in i varandra. Men jag ser inget fel i att det är på det sättet heller.

Finns det några kändisar som inte borde vara kändisar?
Massor. Speciellt personer som inte kan hantera sitt kändisskap på ett sunt sätt. De som ser sig som för mer än andra, och på något konstigt sätt går omkring och hatar oss som skriver om dem. Jag har svårt för sånt. En del går ofta på premiärer, äter snittar och dricker gratissprit. Sen ställer de leende upp på bild, för att nästa vecka rasa mot skvallerpressen i kvällstidningarna. Det är hyckleri på hög nivå.
Vem tycker du är den optimala kändisen, du vet, en kändis som är trevlig, snygg, spännande och som har nåt i skallen. Som är ett föredöme för andra kändisar.
I min bransch är det svårt att säga någon annan än Kronprinsessan Victoria. Hon är ju duktig på vad hon gör, har ett spännande liv och säljer tidningar. Sen finns det många andra kändisar som är trevliga och samtidigt väl medvetna om att jag arbetar när jag träffar dem. På så sätt är de också bra förebilder för kända personer som fått hybris.
Till sist, skulle du föredra att vara tillsammans med en kille som är känd eller en kille som är en helt vanlig Svensson?
Egentligen spelar det ingen roll. Det är ju personen du fastnar för. Men med mitt jobb skulle ju det lätt bli komplicerat om jag exempelvis skulle börja dejta Barbados-Magnus.

http://www.qx.se/nyheter/artikel.php?artikelid=1414

Källa: Gardell och Wolff om TV-dokumentären Se Mig!

Publicerad: 2001-09-19 01:00:00