Media

På gaytidningen Blikks hemsida meddelas idag att Arne Walderhaug, den norska gaymedias frontfigur lämnar sin post som chefredaktör.
På senare tid har han utsatts för mycket kritik, på den gaysidan gaysir.no:s debattforum.
Han har anklagats för att för beredvilligt ha spenderat de fem miljoner som olje- och IT-miljonären Christen Sveaas lagt in och på debattforumet tas även en allt för okritisk hållning till sexhandeln i Asien upp. Noteras bör att hela debatten förts med anonyma avsändare.
På Blikk.no understryker man att det inte ”finns någon dramatik” kring Walderhaugs avgång.
– Vi harförlorat en bra redaktör och en daglig ledare, säger Karin Clemet i bolagets styrelse.
Walderhaug själv säger till Blikk.no att detta är en bra tid att lämna över skutan till någon annan.
– Blikk har i löpet av de 11 år som gått utvecklat sig till ett spännande och professionellt magasin.
Och visst är det så. Tidningen startade som den norska homoförbundet LLH’s (Då DNF-48) medlemstidning Fritt Fram. Efter att tidningen bolagiserats och döpts om till Blikk blev den mer självständig i förhållande till förbundet.
Den stora förändringen kom med Sveaas miljoner och tidningen är idag bättre redigerad och täcker allt från homopolitik till kultur och nöje. På senare tid har de även fåt ett stort tillskott av ”main stream-annonser”, i senaste numret finns exempelvis såväl Diesel som SAAB med.
– Det har varit elva år med utmaningar och ständig kamp om pengar, säger Walderhaug. Nu har jag lust att göra något annat.
Om sex månader avgår han och under tiden letar nu styrelsen efter en ny chefredaktör.

http://www.blikk.no

Publicerad: 2001-09-11 12:59:15