I natt var det stor Grammygala i Los Angeles. Kändisarna slöt upp i drivor när ett av de finaste musikpriserna skulle delas ut. Som vanligt blev det en hel del ihågkombara ögonblick under galan. Mest hyllat blev Adeles George Michael-hyllning där hon sjöng hans låt Fast Love framför ett bildspel på den bortgångne sångaren. Adele blev först så tagen av stunden att hon kom av sig och bad om att få starta om. Sedan framförde hon numret fläckfritt och fick stående ovationer av publiken.

Adele hyllades också för att hon i sitt tacktal för Årets Skiva hyllade Beyonce och hennes projekt Lemonade. Beyonce, som av många tippats som pristagare i just den kategorin, log och a handen för bröstet när Adele bugade för henne. Dessutom bröt Adele priset i två delar och hyllades på twitter efteråt som en storslaget generös vinnare som symboliskt delade vinsten med Beyonce.
Beyonces syster Solange Knowles var däremot missnöjd för sin systers uteblivna pris och twittrade kryptisk att hon ville slå sig ihop med Frank Ocean, som i år bojkottat galan för att han tycker att producenterna bakom den inte har koll på musikbranschen, är för gamla, och för att Taylor Swift förra året fick pris för bästa album, och inte hans favorit Kendrick Lamar.

Lady Gaga, som hyllades för sitt explosiva framträdande under Superbowl, uppträdde med Metallica. Gaga skötte sig utmärkt men på något sätt funkade inte Metallica-sångaren James Hatfields mikrofon, så han fick först dela mick med Lady Gaga. TV-tittare kunde sen se hur han i slutet av numret lackade ur och sparkade omkull sitt minkstativ och slängde ifrån sig gitarren ut i kulisserna. Någon inom produktionen fick definitivt sina fiskar varma efter den missen.

Ur HBTQ-aspekt måste vi också lyfta fram Laverne Cox som presenterade just Metallica & Gaga. Hon uppmanade tv-tittare och publik att googla ”Gavin Grimm” som i mars ska upp i Högsta domstolen i ett uppmärksammat fall. Gavin Grimm, som är trans, är en elev från Gloucester High School, Virginia som drar sin skola inför rätta då han vill att transpersoner ska få rätten att använda toaletter och omklädningsrum som stämmer med deras könsidentitet.

Andra minnesvärda ögonblick var A Tribe Called Quest & Busta Rhymes som kallade Donald Trump för ”President Agent Orange”, Katy Perry som sjöng nya singeln Chained to the Rythm medan hon bar en armbindel med orden ”Resistance” och lät projicera den amerikanska konstitutionen öser scenen, och Beyonce som hyllade sin egen graviditet på scenen i ett spektakulärt nummer med sina låtar Love Drought och Sand Castles.