Flyktingpolitik

Föreningen Homosexuella Socialdemokrater ger sig nu in i kampen för att få Amir Sangarnegar att stanna i Sverige utan hotande dödsstraff i Iran.
Föreningen anmäler Utlänningsnämnden till Justitiekanslern för brott mot utlänningslagen.
– Uppenbarligen har inte nämndens ledamöter läst lagen ordentligt, säger Anders Selin från Hss och vill ha en opartisk prövning av om lagen följs eller ej.
Utlänningslagen säger att homosexuella som har en välgrundad fruktan för förföljelse i sitt hemland, skall ges skydd i Sverige.
Selin går även till attack mot de socialdemokratiska ledamöterna i Utlänningsnämnden. I det aktuella fallet står Lena Öhrsvik från partiet bakom beslutet om utvisning.
– Man skäms över att vara socialdemokrat när inte ens de våra står på de utsattas sida, säger han i ett uttalande. Det är svårt att finna ord för att
beskriva hur bedrövligt de här frågorna handläggs, men det är inte en överdrift att påstå att det för partiet räkning inte kan vara något annat än en ren skandal.
– Det är dags för Maj-Inger Klingvall att omgående se över utlänningslagen, och det är dags att våra ledamöter i Utlänningsnämnden att ta sig en funderare på om de är lämpliga att inneha sitt uppdrag i nämnden, avslutar han.

http://www.hss.socialdemokraterna.se

Publicerad: 2001-09-06 15:24:36