[rating value=”4″]

Äventyret börjar för 65 miljoner år sedan när några hungriga dinosaurier försöker äta ett ägg. Inne i ägget finns den lilla dinosauriebebisen Aladar. Som tur är klarar sig ägget men Aladar kommer bort från sin riktiga familj. Fast han finner en ny familj i form av lemurer.
Aladar växer upp på lemurenas ö tillsammans med den godhjärtade Suri och lustigkurren Zini.
Han lever lycklig med sin familj tills ett meteoritregn plötsligt faller över deras ö. Aladar kastar sig i vattnet och räddar sig själv och sin familj i sista sekunden.
Väl på fastlandet träffar de en grupp dinosaurier på väg mot en ny och trygg boplats. Men för att komma dit måste de först göra en lång vandring genom en krävande öken.

Aladar för med sig ett helt nytt sätt att tänka till dinoflocken men alla uppskattar inte nymodigheter. Det blir en utmaning för Aladar som måste bevisa att han har mod och kurage nog för att bli en ledare.

Filmen är dataanimerad och är otroligt vacker. Dataanimeringen är varvad med riktiga bilder. Dinosaurierna rör sig på ett sätt som gör att de nästan blir verkliga. Filmen går att köpa via filmmix.com eller på Alvglans bokhandel

http://disney.go.com/disneypictures/dinosaur/dcardsmain.html

Källa: disney.com

Publicerad: 2001-09-01 12:25:16