TV

Nu börjar vi lära känna dem ordentligt; Nathan, Vince och Stuart, killarna i Queer as Folk. Eller Queer som SVT lite snålt valt att kalla serien. Nästan alla har en åsikt om varför man ska sitta klistrad framför tv:n på måndagkvällarna – eller varför man ska avstå. (Själv kan jag inte leva en vecka utan att få se dem!) De brittiska och amerikanska tidningarna har slagits om att få intervjua, och kanske framförallt plåta, de tre skönheterna. Nathan Mahoney som spelas av 19-åriga Charlie Hunnam, ligger etta på mångas önskelista. Själv börjar han tröttna lite på stämpeln som ’hunk’. I en artikel i tidningen Attitude säger han sig vara less på att bli behandlad som ett sexobjekt.
– En fotograf igår tjatade om att jag skulle ta av mig tröjan och jag sa: ”Nej, jag tar inte av mig tröjan i serien, så varför ska jag göra det för dig? Jag blir ju utnyttjad.”

Men Charlie har annars ingen större anledning att klaga. Det har varit ett bra år för honom. När han var i USA fick han till och med träffa Madonna! Och snart kan vi se honom i huvudrollen i independentfilmen ”The Lads”. I USA var han hett eftertraktad.
– Runt fem olika agenter har ringt för att säga att de verkligen gillar serien. Jag som just slutat skolan, och så ringer det amerikanska agenter till mig. Jag var där i ungefär tre månader och hade ett hundratal möten.

Framgången har ändrat hans liv på andra sätt också.
– Jag har fått många brev från unga bögar. Det var speciellt två brev från killar som sa att serien hjälpt dem att våga gå ut och leva sitt eget liv. Det är enormt att ha den effekten på folk.

De som inte uppskattat serien lika mycket har bland annat klagat på att serien inte är nog representativ. Och att det inte gör saken bättre att visa sex mellan en 15-årig kille och en 30-årig man. Men Charlie håller inte med och menar att de inte har fattat vad det handlar om.
– Det är ett rätt ointelligent sätt att se på det. Rollen som jag spelade, han gick ju ut för att leta upp något, och han fann vad han sökte med hjälp av Stuart. Sen blev han ju sårad eftersom han inte visste hur sånt funkar. Men det är fel att hävda att han är ett offer. Jag tror att folk fokuserade för mycket på sexprylen. Journalister frågade hela tiden om jag tyckte det svårt att spela in sexscenerna eller hur det vara att kyssa en kille. Å det var ju inte så svårt.

http://www.qx.se/info

Källa: Här finns QX

Publicerad: 2001-08-13 20:00:00