Kungakalas

När hon tagit emot hyllningarna sade drottningmodern: ”Jag är djupt tacksam över att ha haft möjligheten att under de gångna
decennierna tjäna mitt land och dess fantastiska folk”.

Rojalister från hela världen har börjat samlas för att vara med om årets höjdpunkt i Storbritannien: Engelska drottningmoderns 100-årsfirande. En del campar t o m för att vara säkra på bra platser vid Horse Guards Parade i
centrala London. Genrepet för vad som kallats ”världens största 100-årskalas” pågick hela tisdagen och halva onsdagen inför firandet tar sin början i kväll /ons/ kl 18.00 svensk tid.

Festföreställningen kommer att innehålla marschmusik, karnevalekipage, körer,
kapplöpningshästar, Londons Royal Philharmonic Orchestra, kameler, dansare,samt tjurar, får och kycklingar från Aberdeentrakten där Drottningmodern föddes för ett hundra år sedan. Dessutom kommer man att kunna skåda världens största 100-årstårta och världens största gratulationskort till en 100-åring.

På drottningmoderns kalas kommer även hennes favorithundar corgies och dachshundar att vara med; en corgi kommer att vara i täten under en del av paraden. Paraden avslutas med att en miljon rosenblad regnar ned på drottningmodern och de uppskattningsvis 12.400 åskådarna.
Detta blir en fest att minnas!

QX går i spetsen för att förgylla Drottningmoderns firande med en stor galafest på Hamburger Börs fredagen den 4/8 kl. 22-05!

http://www.bbc.co.uk

Källa: BBC News

Publicerad: 2000-07-19 17:11:13