TV

Hej Annika, hur står det till?
– Tack bra, om man bortser från min förkylning som aldrig tycks ge sig.
Hur har de första tre månaderna som Årets Hetero varit?
– Väldigt trevligt. Däremot har jag nog inte varit så hetero som jag borde ha varit. Men jag tittar varje dag på mitt diplom som nu fått den bästa platsen i lägenheten – det står på byrån i vardagsrummet!

I början av året vet jag att du hade det tungt. Du fick inte igenom din idé till ett nytt radioprogram som du ville göra hos radioledningen. Hur känns det nu?
– Faktum är att det fortfarande känns lite jobbigt. Det var en sorglig tillställning i mitt liv. Dessutom hade jag alldeles för mycket tid att älta det så det tog väldigt mycket på krafterna.

Men nu har jag hört att du ska få en egen talkshow på TV – berätta!
– Ja, det ska bli jättekul. Jag blev så glad när Svante Stockselius på Sveriges Television ringde och sade ”Hej, vill du göra vad du vill?”… Det kom så lägligt! Vi ska göra sex program i sommar. Vi smygstartar i juli.
Men sommaren är väl inte den bästa årstiden att ha premiär på ett nytt program?
– Nej! (skrattar). Men det känns skönt. Vi smygstartar lite grann och ser hur det känns. Jag är ju inte van att göra TV – så det är lite pirrigt och nervöst.

Ska det bli som ”Luuk” ungefär?
– Vi är faktiskt inte riktigt klara med hur det ska se ut. I maj sätter vi igång på allvar, då börjar redaktionen som ska jobba med programmet.
Är redaktionen handplockad av dig?
– Det är nästan hela redaktionen för Morgonpasset så det känns jättekul!
Hur gör man en talkshow som känns nyskapande utan att hamna i fällan  – ”aktuell artist spelar nya singeln och två intressanta personer som ska ha premiär på nåt nytt gästar programmet!”
– Ja, visst känns det som allting redan är gjort (skrattar). Så jag vet inte vad vi ska göra. Men vi tänker inte experimentera för mycket – jag tror mer det blir en ordinär talkshow. Kanske inte lika stjärnglansig som Luuk, men vi kommer säkert att hålla oss till aktualiteter. Och så är det ju jag som är programledare – bara en sån sak gör ju att det inte blir ordinärt…

Vem är din drömgäst?
– Jag vill att Jennifer Saunders ska komma på besök. Då ska jag hålla om henne och aldrig mer släppa taget.
Flatorna satte dig på plats 19 i år igen på listan över Sveriges 20 sexigaste kvinnor, kommentar!
– Vad fan är det med dem!! Finns det ingen rättvisa i världen? Om jag inte vore en sån dålig förlorare skulle jag säkert vara lycklig (skrattar). Säg inte att Carola kom före mig i år igen?
Nej, hon åkte ut.
– Bra! Vem blev etta då?
Charlotte Permell.
– Ja, det känns rätt. Åh, var bra. Kom Sissela med på listan?
Ja, hon kom på plats 10.
– Jäkla Sissela. Nej, nu får jag göra nåt åt det här. Träffar du Sissela kan du hälsa henne att det är över mellan oss. Nu är det definitivt slut! (skrattar)

Till sist, kommer Snygg-Ylva att vara med i din talk-show?
– Jag hoppas det, men hon bor ju i New York och går teaterskola. Hon är ju filmstjärna nu. Henne har vi säkert inte råd med längre. Och hon har säkert redan glömt Sverige…

Program: ”I afton Lantz”
Kanal: SVT 2
Tid: 22.10
Premiär: Fredagen den 5 juli

http://www.svt.se

Publicerad: 2001-07-06 16:00:00