Party-Stockholm

Mitt i sommarhettan slår Leonora till igen och öppnar sin klubb Kinks & Queens vid det svalkande vattnet på Skeppsbron. Båten Teaterskeppet nedanför Hotel Reisen blir platsen där stans kinkyfolk samlas. Varje lördag under juli håller man till där och som vanligt är det dresscode som uppskattas. I augusti får vi se var Leonora leder sitt partyfolk – rykten säger att någon mycket bra är på gång.
Nytt på klubbscenen är Henrik Nåmarks inhopp i gayscenen med klubben Soulution. Till att börja med blir det en söndag i månaden
– För inte så längesedan upptäckte jag att jag inte var heterosexuell och började gå ut på gayställen för att träffa människor, berättar Henrik för QX.se.
– Det var bara ett problem: MUSIKEN. Jag har aldrig tyckt om klubbmusik (house, eurodisco/techno) och mitt behov av schlagers blir mättat en gång per år under schlagerfestivalen. Därför öppnar jag nu klubben ”Soulution” som är lösningen på åtminstone mina problem och förhoppningsvis för minst 200 pers till. Där kan vi dansa
hela natten så svetten rinner och glädjen rusar blodet till extas!
Henrik öppnar Soulution på söndag den 8 juli och platsen är Tantogården på Södermalm. Ja just det, alldeles nära platsen för PridePark i augusti. Nästa fest blir den 5 augusti, alltså sita dagen på Pride.. Entré blir 40 kronor och musiken är alltså 60-70 tals soul, och en och annan goding från 80-talet också.
På måndag är det åter Monday Bar på Daily News i Kungsträdgården. Musiken sköter Paul Kane från Londonklubben Cream och Jean Skarstedt från Kaos-World sköter lilla golvet.
Ikväll fredag är det Björnträff på Morsans Krog och Corky Bar fixar dundrande tjejfest på Varvsgatan. Och i morgon är det HornsGayte på HGs på Hornsgatan för flatorna. Numera är entrén borttagen så mingla skönt på såväl uteserveringen som inne i klubben. Det ser allt mer ut som att Högalid kan bli ett gayområde. Förutom Morsans Krog, Corkyfesten och Hornsgayte ligger ju mysiga Hannas café och självklart Långholmen i stadsdelen. Alla klubbar och barer har i övrigt öppet som vanligt.

http://www.qx.se/guide

Publicerad: 2001-07-06 11:33:48