Kläder

Carl Philip har ju en oantastlig position som drömprins på QX. Så när vi upptäckte att designern Anna Agermark gjort en hel klädkollektion till hans ära tog vi små glädjeskutt på redaktionen. Vi ringde upp Anna för att höra hur det gick till när prinsen intog catwalken…
Hej Anna! Du har precis avslutat din utbildning på Beckmans Modelinje och din slutkollektion bestod av kläder inspirerade av Carl Philip. Hur fick du idéen till detta?
– Det var en ren slump. Jag surfade på Internet och kom in på kungahusets hemsida och hittade länkar till alla kungabarnen. Jag föll väl för Carl Philip och tänkte att honom skulle man kunna göra något kul med.
Så vad blev det?
– Han är ju en slags gängledare för sitt eget royal bratpack – samtidigt som det är väldigt mycket av skolpojke i hans framtoning. Jag jobbade med kontraster och gjorde bland annat en mc-inspirerad jacka i lyxigt kostymtyg. Sedan använde jag hovleverantöremblemet som hans gängtecken och har det på baksidan av jackan.
Hur många olika plagg är det?
– De är ett trettiotal – allt från finbyxor till tuffa jackor.
Vilket plagg är din favorit?
– Åhh, det är kostymen med hans ansikte på! Den är så snygg!
Har kungahuset hört av sig?
– Nej, faktiskt inte. Jag skickade en inbjudan till visnigen, men de kom inte.
De kanske inte är så klädintresserade?
– Kungahuset skulle verkligen kunna klä sig betydligt bättre. Istället för att vara så konservativa skulle de kunna passa på att visa upp ny svensk design.

http://www.qx.se/info

Källa: Här finns QX

Publicerad: 2001-06-25 17:17:30