Nypremiär

När det stod klart att papperstidningen Corky inte gick runt ekonomiskt fattade redaktionen snabbt beslutet att satsa all energi på att fräscha upp Corky på nätet. Man har nu designat och strukturerat om. Lagt till nya avdelningar, satsat mer på bilder och teknik. Allt det man ville publicera i papperstidningen; recensioner, porträtt, reportage och guider – det finns nu att läsa på nya Corky.
– Vi är glada över att kunna bredda innehållet och kunna koncentrera oss mer på vad som händer i Sverige. Personligen är jag speciellt stolt över att kunna presentera avdelningen Kamp. En feministisk rättviseavdelning, skulle jag beskriva den som, säger Nenne Nestius.

Vill vara bäst på nyheter
Enligt redaktionen strävar man inte efter att ha den bästa chatten eller det mest aktiva forumet, det finns det andra sajter som har. Det Corky ska vara bäst på är nyheter.
– Vill man ha koll på vad som händer så är det till Corky man ska surfa för info om fester, konserter, semestertips och annat matnyttigt, säger Nenne.
– Vi hoppas att folk gillar nya Corky, det gör vi själva, säger Gunilla Danielsson som stått för den nya designen. Vi har nu fått den sajt som vi så länge velat ha.
Corky startades som ett hobbyprojekt 1998, men inledde snabbt ett samarbete med QX Förlag och gick vidare till att bli den första kommersiella nyhetssajten för lesbiska och bi-tjejer i Sverige.
Surfa till corky.

Publicerad: 2001-06-16 16:47:09