Party-Stockholm

Sommaren är här och det är fullt ös i Stockholm. Pingsthelgen 2001 har formats till enn miniPride med totalt två nya klubbar, galafinal på TipTop, tre flatfester och läderbögar så långt ögat når. Att dessutom gayrestauranger för första gången deltar i Restaurangernas Dag och lär ut gayfest till folket är bara det en händelse i stort!
Vi tar det steg för steg och uppmanar alla kloka att ta sig till Stockholm.
Idag torsdag öppnar Restaurangernas dagar i Kungsträdgården. Där har Spisa hos Göken och Torget ett gemensamt partytält med mat, öl och musik. Och inte nog med det. Dessutom finns sköna Mandus på plats med eget partytält.
För första gången deltar stans gaykrogar i ett allmänt arrangemang och sätter färg på tillvaron även för heteros. Restaurangernas dagar pågår ända till den 4 juni och respektive krogar kommer att ha öppet som vanligt.
Fredag innebär startskottet för Baltic Battle 23. Och dessutom är det så kallat AGM (årsmöte) för Nordens läderbögklubbar i Stockholm. På kvällen spelar Dj Kent, vilket innebär HiNrg i det mest galahysteriska tempot.
Björnklubben har dessutom träff på fredagen. Morsans Krog vid Hornstull är samlingsplatsen och björnar och deras beundrare är välkomna.

På lördag blir det två flathändelser som samlar kvinnorna. Bitch Girl Club som festar på Kolingsborg. Dj Pamela spelar och som vanligt blir det mingeldansigt.
Dessutom tar lesbiska läderklubben LASH över SLMs lokaler när gossarna dansar på Docklands. Öppet på LASH är det till 01.00.
På Docklands blir det först räkfrossa för de som fixat matbiljett. Klockan 22.00 öppnar festen för de med disco-biljett. Mingel, mums och mys fram till showen vid midnatt då Mr Leather Europé har show med sina influgna norska gladiatorer. Och därefter blir det dans till Dj Anders Braun och Daniel Volt.
För mindre lädrig danspublik av manligt kön finns tre partyalternativ att välja mellan. Doghouse boys öppnar sin sommarklubb Sue Ellen’s på Penny Lane. Premiärkvällen spelar Joel Woltek på stora golvet och i Monday Bar-anda har Sylvester ett eget rum med Henrik och Tomas bakom skivtallriken.
På TipTop blir det Karaoke-final. Hela våren har Jonas Hedkvist varit värd för mer eller mindre sköna sångare och nu har åtta gått till HomoKaraokefinalen.
Theresa Lindholm med ”Livin on a prayer”, Michael Lndby ”Almaz”, Agneta Kusofsky ”Cabaret”, Zandra Irlander ”I will survive”, Eric Bjord ”It’s a sin”, Catharina Cederholm ”Tusen och en natt”, Johan Sjöborg ”Larger than life” och Anette Emmoth ”Black Velvet”.
Dessutom kommer sex dansare och två körare att medverka. Bland annat kan du se sköna Conny Bäckström från musikalen Rent.
Juryn består av ett galamingelsällskap som bjudits in av TipTop och QX.
Och så kan de som gillar mix av schlager och house festa loss på Stargayte! På lördag kväll är det dessutom dansfest på Teaterbaren med stort uppbåd DJs.

Så blir det söndag och för läderbögarna fortsätter festen nere på klubben med ett ”sista-chansen party”. Patricia kommer självklart att vara så packat med folk att de som har någon smart cell kvar i skallen ser till att vara på plats tidigt, tidigt.
De flator och transpersoner som inte varit vanligt stockholms-slappa och väntat med att fixa biljetter tar sig till det (alltså slutsålda) Lesbian Heaven-partyt på Tyrol.650 personer intar lokalen.

http://www.qx.se/guide

Publicerad: 2001-05-31 12:41:10