I veckan publicerades den nationella vallokalsundersökningen från Edison Research som har en rad mediahus bakom sig, inkluderat bland annat nyhetsbyrån AP, Fox News och CNN.
24 537 röstande från 350 olika vallokaler, liksom 4 398 teleintervjuer ligger till grund för de resultat som presenteras.
78% av de intervjuade som definierade sig som HBT-personer berättade att de röstat på Hillary Clinton. Endast 14% svarade Donald Trump.
Resultatet visar att Trump fått ett rekorddåligt stöd av gruppen. 2012 fick dåvarande republikanske presidentkandidaten Mitt Romney 22% av HBT-rösterna, mot 76% för president Barack Obama, 2008 sa 27% av HBT-väljarna att de röstat på republikanen John McCain och 70% att de lagt sin röst på Obama.

Richard Grenell kan bli USAs nya FN-ambassadör.

Trots det urusla stödet från HBT-gruppen och valet av den konservativt kristna vice-presidenten Mike Pence som aktivt agerat mot hbt-rättigheter, liksom löftet att utnämna en konservativ domare till Högsta domstolen så har Donald Trump markerat att han inte tänker agera för att ändra äktenskapslagarna. Två öppna homosexuella män antas dessutom få betydande roller i Trumps administration.
Dels spekuleras det i att Peter Thiel, som blivit mångmiljonär på betalsystemet PayPal, och som skänkt 1,25 miljoner dollar till Trumps valkampanj, kommer att ingå i den grupp som skall förbereda inför tillträdandet i januari 2017.
Trump har också låtit meddela att den öppet homosexuelle Richard Grenell kommer bli hans förslag till ny ambassadör vid Förenta nationerna. Tillsättandet måste godkännas av Senaten. Om Grenell utses blir han den högst rankade öppet homosexuelle personen i utrikesförvaltningen. Han var under tidigare presidenten George W. Bush talesperson för USA vid FN.