Stockholm Pride

Stockholm Pride ser ut att gå mot ett rekord i år. Redan nu har 1 100 så kallade Dog Tag sålts. Motsvarande siffra förra året var vid den här tidpunkten bara något hundratal. Fram till den 30 juni kan man köpa rabatterade Dog Tags via Rosa Rummet i Stockholm eller via Wannago.se.
Stockholm Pride räknar nu med att sälja slut på Dog Tags redan innan festivalen börjar. Antalet Dog Tags är begränsat och enda möjligheten att komma in på området utan en Dog Tag är att köa för eventuella dagpass. I år kommer man dessutom skärpa kontrollen så att det inte skall bli lika lätt att låna ut varandras Dog Tags.
Årets tema för Pride-firandet världen över är Bejaka mångfalden.
Stockholm Pride har beslutat att i den andan ta 5000 dollar ur förra årets vinst och ge till Pride-firandet i den vitryska huvudstaden Minsk. Där firar man den 7 – 10 september.
– Det är ett blygsamt belopp jämfört med vår omsättning men det kommer att räcka till kontorshyra, tryckning av affischer och program och övrig administration som är en förutsättning för ett välorganiserat och lyckat Minsk Pride, säger Mats Nordström, ordförande för Stockholm Pride.
Förra året blev Pride-firandet utsatt för trakasserier från polisen och flera av de planerade arrangemangen tvingades att ställas in.
– Det finns tyvärr många Prideorganisatörer som också skulle behöva vårt stöd men vi har valt Belarus Lambda League därför att det redan finns upparbetade kontakter mellan de modiga aktivisterna i Minsk och den svenska gayrörelsen, fortsätter Mats Nordström.
Representanter från BLL besökte, med ekonomiskt stöd från bl.a. svenska homosexuella privatpersoner, Stockholm Pride förra året, och flera svenskar blev i Minsk vittne till de trakasserier som BLL utsattes för i september förra året. Bland andra var regeringens ombudsman mot diskriminering på grund av sexuell läggning (HomO) Hans Ytterberg på plats för att hålla ett seminarium om sin verksamhet.

QX.se har flera artiklar och bilder från förra årets firande av Stockholm Pride. Följ länkarna nedan för att se några av artiklarna och bilderna. Via Stockholm Pride egen hemsida kan du läsa mer om vad som händer och hur du beställer Dog Tag.

Bilder och artiklar från Stokcholm Pride 2001
5000 DogTags sålda första dagen
Gyttja och schlager ikväll
Drag och festkaos
Dragrace avslutade dragkvällen
60 000 vid paraden
Teddybears som Village People vid Pridegalan
Tack för i år, slut för i år
98 bilder från Pride

http://www.stockholmpride.org

Källa: Stockholm Pride

Publicerad: 2001-05-15 13:36:28