Party

Hela Köpenhamn vibrerar denna helg och på gayställena är det Schlager som dominerar. På Heaven är det ”Grand Prix natt” med tävlingar och egna omröstningar. Ikväll fredag bjuds på en Grand Prix-drink på Cosy Bar och musiken står Dj Martin för. På lördag är det Dj Mads som spelar natten lång. Stiliga krogen Kelleren firar Grand Prix-kvällen med att bjuda på gratis öl i baren. Och ha extra öppet till 02.00. På Club Pan firas helgen med start ikväll. Dj Nikolaj Vraa spelar på stora golvet och så blir det en retrolounge. På lördag är det isländska Paul Oscar som deltog i festivalen 1997 som uppträder.

I Stockholm slår StarGayte upp en 4×5 meter stor bildskärm på stora dansgolvet. Efter Schlagerfestivalen är det Dj Emil Hellman som står för housemusiken, medan Schlagerbaren som vanligt styrs av Dj Stavros.
Torget visar schlagerfestivalen på storbild och
TipTop har Karaoke ikväll fredag och det närmar sig final! TipTop skippar schlager på lördagskvällen och kör som vanligt. Tjejerna håller självklart till på Bitch Girl Club och dansar loss till Dj Pamela.
SLM är tomt fram till Schlagerfestivalen – så macho var de grabbarna – och på Kinks & Queens kör LaGunilla en överraskningsshow.
På söndag lär det blir schlager-bitchande såväl när ”Rickard+Magnus =sant” blir av på GK och när Babsan kommenterar festivalen på Patricia.

I Malmö är det Dj Magnus som firar Schlagerfesten på Club Fyran. Ikväll fredag har de bar medan Indigo har Dj Marianne som spelar. På lördagen blir det klubben ”Vogon Variety” som sköter Indigo. Och det innebär INTE schlager – utan svartrock! Oj voj, vilket tufft drag just denna natt!
Ikväll fredag är det Queer-paty i Lund. Gaystudenterna håller till på Lophtet.
– Dagens studentliv förutsätter att man är heterosexuell, därför brukar festen bli terminens självklara höjdpunkt för många homo- och bisexuella och transpersoner, lovar föreningens vice ordförande Matilda Sjödell.
Lophtet är teknologernas festlokal och vill du komma in skall du ha medlemskort, flyers (finns på gayställen) eller ha gjort en föranmälan. Öppet är det 22-03.

I Göteborg ställer Matahari upp en storbildsskärm på lördagskvällen.

http://www.qx.se/guide

Publicerad: 2001-05-11 15:45:26