Film

Ny fransk film har du chans att se under festivalen på Sture med start idag den 4 maj och fram till den 7 juni. Totalt visas femton filmer och det blir sista gången som den Franska Filmfestivalen hålls på Sture. Till hösten flyttar Sture-verksamheten in i biograf Olympia på Birger Jarlsgatan intill biograf Zita.
På festivalen visas François Ozons film ”Vattendroppar på brännande stenar”, en film baserad på en pjäs av Rainer Werner Fassbinders. Handlingen är förlagd till 70-talets Tyskland och berättar om den unge Franz och lever ihop med en betydligt äldre man, Leopold. I fassbindersk anda får vi se rollspel och manipulationer och det hela skruvas upp rejält när de två männens före detta flickvänner dyker upp. Filmen visas första gången den 14 maj.




I ”Könets förväxling” av Ilan Duran Cohen handlar det om könsidentitet, sexualitet och relationer: ”Laurence vill ha Alain och det vill Christophe också, men Alain vet inte vad han vill. När han träffar den sexige och farlige Marc är enda sättet att komma honom nära att bli hans budbärare till flickvännen Babette”. Och så blir det mer och mer komplicerat och det hela utvecklas till en ”Bitterljuv komedi… så franskt det någonsin kan bli”. Filmen visas första gången den 25 maj

http://www.franskfilm.nu

Publicerad: 2001-05-04 18:00:00