Stadens regnbågsknipsande ögonfransar riktas nu mer och mer söderut, passerar Skanstull och når till Slakthusområdet. I ruffa lokaler och nybyggda partypalats har Diskotek öppnat sina portar med en ambition att locka de dansglada gaysen i en mix som måhända inte är precis så som Berlinklubben Berghains nedre regioner, men väl ger en känsla av dess mixade Panorama-del.
Gott så. Fredag kväll spelar Pjotr med Jacob Meehan som presenteras som DJ på queera Berlinklubben Buttons och Men’s Room i Chicago. Typ bögigt alltså.
Lördag är det så dags för briljanta undergroundklubben ФОМО att möta offentlighetens ljus. Efter några mer privata tillställningar som dunkat sig fram till morgontimmarna slår det upp portarna i lokalen mmmm, på samma adress som Diskotek. På ФОМО gör den brittiske producenten och DJn Dax J en tretimmars spelning, dessutom spelar (Nordanvind), Lana Lain (Dekadance) och Love (Osignat).
Stockholms gayscen vibrerar på allvar nu. Inget mer hemmasittande, ut och dansa nu när gay-electronica återvänder till de stora klubbarna!
Info om biljetter etc hittar du i eventet i GayMap.


I helgen är det såklart party i city med Candy på fredag, Tank fredag och lördag, på Söder med KingKong på lördag kväll och grannklubben SLM för lädergrabbarna såväl fredag som lördag. I Gamla stan gäller Torget för middag och barhäng och Secret Garden för nattröj under ledning av Leo b. Side Track och Bitter Pills är andra givna plaster att starta – eller för mogna par och nyförälskade avsluta – festen på.

Landet runt
I Malmö firar fastighetsbolaget MkB att det klarat av en hbtq-certifiering! Därmed invaderar 150 gäster Club Unique på fredagskvällen! Klart att alla vanliga gäster skall gå dit och dunka de nyutbildade i ryggen! Maggie sköter klubbgolvet, Mattias och Uffe fixar party- och schlagergolvet och hos Francesca är det karaoke medan Belinda är kvällens värdinna.

Lördagsklubben är som sig bör Wonk. DRAG IT UP är tillbaks och denna gång med Sharon Needles som vann RuPauls Dragrace säsong 4. Lavender Whip (WONK Sthlm) och Viola Spiderleg (WONK Malmö) är kvällens värdinnor. Földes står för musiken.

Festen inleds – såklart – på Bee Bar. Och snart, mycket snart, är det dags att damma av läderkläder och annat fetisch. SLM Malmö är på gång, lägligt placerade nära centralens ruffiga spårområde.

I Göteborg håller Gretas ställningarna som gayklubb á la carte! Fredag och lördag öppet till 03 med två dansgolv. BeeBar öser på med sina november-fester där DeeJay Bitter spelar på lördag kväll. Barhäng för gays och sköna wannabees är det alltid hos Haket.

Berlin är på modet just nu – så även i Örebro där Peter Röckner ser till att staden har ett nöjesliv även för hbtq-folket! Klubben Heaven har öppet lördag på Nivå och nu skall festen tas till en ”ny nivå”. Spännande!!!

Även i Borås och i Kristianstad finns gayklubbar att hänga på. Öppet lördag för Glamour och RFSL Puben!