Kvinnomedia

– Det är med sorg i våra hjärtan som vi nu tvingas meddela att papperstidningen Corky läggs ner tills vidare. Vi har försökt att hitta lösningar på våra ekonomiska bekymmer men tyvärr har vi inte lyckats med detta. Som vi berättat i ett tidigare brev har vi sedan i somras inte haft någon annonsansvarig som kunnat få in de pengar som gör att vi kan producera tidningen och dels blev vi utan de kulturstöd vi sökt från Statens kulturråd.
Så skriver kvinnorna bakom tidningen Corky, Nenne Nestius, Jessica Nyström och Gunilla Danielsson i ett brev till tidningens prenumeranter.
Dessa har efter att tidningen nu inte längre ges ut i papper fått ett brev och erbjudits ersättning från utgivaren QX Förlag AB.
Men Corky lever vidare. De tre kvinnorna och QX Förlag gör nu en satsning på hemsidan corky.nu.
– Trots att papperstidningen nu läggs ner så vill vi ju inte lämna er i sticket utan satsar istället all vår energi på att lansera en ny version av Corky på Internet, berättar de i brevet till prenumeranterna.
– Som säkert många minns startade Corky som nättidning i december 1998 för att sedan utvecklas till en mer renodlad sajt med korta nyhetsnotiser. Nu lägger vi om kursen och kommer ut med en sprillans ny och fräscht designad sajt som innehåller dubbelt så mycket som dagens version. Vi behåller godbitarna men kommer bl a att kunna erbjuda längre reportage, mer och bättre bildmaterial och en spännande temaavdelning. En databas gör sökningar på sajten enkla och en dag för dagkalender gör det lätt att hålla koll på vad som händer i Flatsverige den närmaste tiden. Vi vill helt enkelt bli den bästa sajten för nyheter som rör flator, bi-tjejer, feminister och våra beundrarinnor! För information om exakt datum för nya Corky på nätet, kolla in www.corky.nu.

Till QX.se säger Nenne Nestius:
– Alla i redaktionen är laddade och ser fram emot lanseringen av vår nya supersnygga sajt, som kommer innebära mer än bara en ansiktslyftning för Corky.
Det är också klart att Nenne Nestius från den 2 maj är ny redaktör för tidningen QX. Hon ersätter Mats Strandberg. Se separat artikeln inom kort på QX.se

http://www.corky.nu

Publicerad: 2001-05-03 15:06:47