Radio

Hej Jörgen Andersson, programchef på P3 och en av initiativtagarna till Homo i P3. Kan du berätta lite om vad programmet kommer att innehålla!
– Det blir inget allvarligt eller homopolitiskt program alls. Vi kommer att göra ett renodlat partyprogram inför påsken där vi vill få folk i rätt stämning. Det kommer att bli skön klubbmusik, mingel i studion och en hel humor.
Det låter lite som Rally…
– Tjaaa… Själva partykonceptet är ju detsamma, men vi kommer inte att hitta på några figurer eller så. Däremot blir det en del sketcher och roliga inslag.

Som vaddå?
– Vi kommer att skicka ut en kille i transutstyrsel som ska kolla in hur man blir bemött i olika situationer. Till exempel om man ska tanka bilen, köpa kattmat i den lokala Icabutiken.
– Vi kommer även att bjuda in artister som är bekanta för gaypubliken.
Vem är programledare?
– Anders Olsson från Folkradion. Jag själv kommer väl mer att inta producentens roll. Sedan är det Anders Backlund och Roger Wilson som också jobbar med P3 i vanliga fall.

Fyra bögar i studion alltså. Kommer flatorna att lyssna på programmet tror du?
– Ja, det tror jag. Vi gör till exempel ett chatt-test där vi kollar hur lång tid det tar att få napp ute på nätet och där deltar en flata. Själva utgångspunkten för programmet är att den som lyssnar är homo eller bi och det blir självklart inslag som tilltalar tjejer också.
Blir det fler program?
– Det här är ju en slags försöks-pilot-skojig grej. Förhoppningsvis är det något som kan bli längre serie, men inget är klart i dagsläget.
Behövs det ett speciellt homoprogram?
– Både ja och nej. Trots allt så beror det på vem man är – för andra än de som bor i storstan tror jag absolut att det behövs.

Programmet sänds Påskafton 17-19. Lyssna över nätet via länken nedan. Redan innan porgrammet kan du besöka sidan.

http://www.sr.se/p3/pask/homo/index.htm

Publicerad: 2001-04-14 01:00:00