Musik

Hej Titiyo, det ser ut som du gjort vårens stora hit. Hur känns det?
– Underbart! Äntligen! Jag har ju aldrig varit en artist som sålt så många singlar tidigare, så det är otroligt kul att segla upp på singellistans femte-plats redan den första veckan.
Du har en ny musikalisk inrikting, hur kommer det sig?
– Det är ju självklart mycket tack vare teamet bakom låtarna. Men jag har ju min soulröst och jag var sugen på att paketera den lite annorlunda den här gången. Jag har ju i och för sig varit lite skeptisk till hitmaskineri tidigare, men det här är musik jag själv tycker om. Jag tycker det är skönt att det är mer pop och rock den här gången.
Du har ny look också, är det nåt som växt fram eller har du kallat in superstylister?
(Skrattar) – Nej, jag är väldigt skeptisk till stylister, det här har vuxit fram. Jag har ju varit ledig rätt mycket på sista tiden, har bara jobbat en vecka i månaden, så jag har sprungit till frissan minst en gång i veckan och då har det vuxit fram en mer rockig look.
Vad har du gjort sedan förra plattan – det var ju några år sedan?
– Jag har ju gjort en hel del spelningar på företag och så.

Du har varit DJ några gånger, är det något du fortfarande jobbar som?
– Nej, i början var det några ställen som frågade mig om jag kunde spela några timmar i baren och det tyckte jag var jättekul. Sedan blev det så stort. Jag var ute med etablerade DJ:s och spelade, då kände jag att det inte var kul längre. Jag spelar ju bara CD-skivor – jag står ju inte och gör snygga mixar med nyinköpta vinylskivor.
– Då tycker jag att det är roligare att vara DJ hemma när mina vänner är på besök.

Är det inte dags för dig, Neneh Cherry och Eagle-Eye Cherry att ge er ut på ett eget Rocktåg snart?
– Kanske det, man vet ju aldrig. Men jag tror det skulle vara svårt att synka ihop oss, vi är ju mitt uppe i våra egna grejer just nu. Neneh är ju eventuellt på gång med en ny platta. Kanske kommer vi göra en singel ihop längre fram. Både jag och Neneh har ju sjungit ihop med Eagle-Eye, men vi har aldrig gjort något tillsammans. Vi får se vad som händer.

Det här numret av QX handlar om rykten, vilket är det tokigaste ryktet du hört om dig själv?
– Att jag skulle leva ihop med en annan kvinna. Då höll jag på att tappa hakan!
Och vilket rykte skulle du vilja att andra spred om dig?
– Jag tycker att det skulle vara trevligt om det gick ett rykte att det faktiskt var jag som hade skrivit alla låtar på plattan. Och det skulle vara extra skönt om de som betalade ut royalties också gick på de ryktet.
– Ett sånt rykte skulle jag aldrig dementera, skrattar Titiyo.

Albumet ”Come Along” (Warner) släpps den 9 april
Läs hela intervjun i tidningen QX.

http://www.qx.se/info/qx.php

Källa: Här finns QX

Publicerad: 2001-04-02 01:00:00